Ételt osztottak a rászorulóknak

Szegedi hírek | 2016. december 24. 23:10
ételosztás, halászlé, segítség, Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány, Rovó Richárd, vi2016-12, tv
Már hagyományos, hogy az ünnepek közeledtével ételosztást szervez az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány. Ma délután 200 adag halászlevet adományoztak a rászorulóknak. Az év során más, hasonló akciókat is szerveztek, amelyek iránt szintén sokan érdeklődtek. (videóval)

A Dóm előtt állította fel sátrát az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány, ahol már a meghirdetett 3 óra előtt is sokan gyülekeztek. Rovó Richárd, az alapító elmondta, hogy egyre több nehéz helyzetben élő család kér segítséget tőlük, az ünnepek előtt a kérelmek száma megsokszorozódik. Már 4 éve próbálnak segíteni a rászorulóknak meleg étellel, most 200 adag halászlevet osztottak szét.

Nagy Róbertné elmondta, édesapja kapott a Családsegítő Szolgálattól meghívót, és ő jött ki helyette. Hozzátette, édesapja mélyszegénységben él és így nagy segítséget jelent számára ez az egy tál étel is.

Az alapítvány szoros együttműködésben dolgozik a szegedi Családsegítővel és a Gyermekjóléti Szolgálattal, 120 adag halászlevet velük közösen kiküldött meghívók alapján osztottak szét. A segítők folyamatosan szedték az edényekbe a meleg ételt, de a sor szinte nem fogyott.

Az alapítvány 2012 óta segíti a rászorulókat ételosztásokkal, valamint különféle programokkal. Az egyik legnagyobb eseményük a Palacsinta party, amelyen 5000 darab palacsintát sütnek meg. Minden hasonló rendezvényük iránt igen nagy az érdeklődés.

Rovó Richárd, a szervezet alapítója elmondta a kiadott ételek és a helyszínen megjelentek számából az látszik, szükség van az ilyen kezdeményezésekre.

Volt olyan is, akinek nem volt meghívója, de természetesen nem ment haza üres kézzel, kapott ő is a halászléből. A 200 adag leves gyorsan elfogyott, ebből is látszik, hogy szükség van az ilyen akciókra a mai Magyarországon.