Ünnepi határforgalom Csongrádban

Rövid hírek | 2016. december 24. 22:43
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, határátkelő, forgalom, torlódás, rebdőrség, vi2016-12
Az ünnepek közeledtével folyamatosan intenzív forgalom várható Röszkén és Csanádpalotán egészen január közepéig.

Karácsonyig várhatóan a kilépő oldali forgalom növekszik meg a két autópálya-határátkelőhelyen, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki. Röszkén a pravoszláv karácsonyt követően, január 7-től, a határátkelőhely belépő oldalára nehezedik majd nyomás előreláthatóan egészen január 20-ig.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség együttműködve más rendőri szervekkel és a pénzügyőrökkel ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnepek idején bonyolított forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Ennek érdekében a szolgálatot úgy szervezik, hogy az átkelő mindkét irányban teljes kapacitással működhessen. Amennyiben a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél. 

A Tompai Közúti Határátkelőhely mellett a Röszke Közúti Határátkelőhely, valamint a tiszaszigeti és az ásotthalmi átkelőhely vehető igénybe naponta 7 és 19 óra között.

Románia irányába az utazók elhagyhatják az országot Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen, torlódás esetén Nagylaknál és Kiszombornál is.

Útnak indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális helyzetről. A police.hu internetes portál, illetve a rendőrség mobilalkalmazása, a RUTIN folyamatos tájékoztatást ad a határátkelőhelyeken kialakult várakozási időről. 

Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges okmányokat (személyi és járműokmányok) magukhoz vették-e, illetve rendelkeznek-e a megfelelő mennyiségű folyadékkal, meleg ruhaneművel. Magyar állampolgárok Szerbiába érvényes személyi igazolvánnyal beléphetnek.

Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják az ingyenes segélyhívószámok (107, 112) valamelyikét.