Árva gyermekeknek tartott karácsonyi ünnepséget az Ágota

Rövid hírek | 2016. december 22. 12:09
Ágota, alapítvány, karácsony, ünnepség, árva gyerekek, vi2016-12
Ezer, saját családját valamilyen okból nélkülözni kénytelen gyermeknek és fiatalnak tartott karácsonyi ünnepséget az Ágota Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója szerdán Szegeden.

Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára beszédében úgy fogalmazott, nincs olyan ember, akit ne érintene meg a karácsony. De ha két ember megbocsát egymásnak, ha valaki tisztességesen él, ha gyermek születik, ha ketten igaz és mély szeretetben egymásra találnak, ott mindig karácsony van.

Az ünnepségen minden gyermek névre szóló ajándékot kapott az alapítvány támogatóitól és a gyermekvédelmi szolgáltatótól. Azoknak a szervezeteknek és cégeknek, amelyek segítettek szebbé tenni a gyermekek karácsonyát, Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök mondott köszönetet.

Kothencz János, az alapítvány elnöke elismeréseket adott át a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató ezerkétszáz munkatársa közül annak a tíz szakembernek, akit a gyermekek javaslatai alapján választottak ki.

A gyermekvédelmi szakember beszédében köszönetet mondott a szolgáltató gondjaira bízott négyezer és az alapítvány által az elmúlt több mint húsz évben segített tízezer gyermeknek, amiért az életükben őket korábban érő nehézségek és problémák ellenére bizalommal fordulnak hozzájuk, és engedik, hogy segítsenek nekik.