A Kodály téren is népszerű volt a ruhaosztás

Szegedi hírek | 2016. december 10. 12:52
ruhaosztás, segítség, Societas, Tóth Károly, Solymos László, Magyar Szocialista Párt, rászorulók, vi2016-12
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Pár hónapja kezdték el gyűjteni a Societas tagjai és a baloldali képviselők a szegediek felajánlásait. Rövid idő alatt 400 zsák ruha, cipő, játék gyűlt össze, amelyet folyamatosan osztanak ki. Szombat délelőtt a Kodály téren válogathattak a felajánlások között a rászorulók.

A visszajelzésekből és a megjelentek számából is jól látszik, sikeres a szocialista városatyák kezdeményezése. Szombat délelőtt immár az ötödik helyszínen osztottak használt, de jó állapotban lévő ruhaneműt és játékot. A Kodály téren a szökőkút mellett kihelyezett asztalokon lévő ruhák között már a kezdést követően nagyon sokan válogattak.

István feleségével és két gyerekével érkezett. Mint mondta mindketten közmunkásként dolgoznak és azért jöttek el ide, hátha találnak valami meleg ruhát télire a gyerekeknek, illetve maguknak. Amíg a kicsik a játékok között válogattak, István felesége a gyermekruhákat nézte át, míg a családfő a cipők között válogatott. Egy bő óra múlva boldogan távozott a család, mint mondták minden kinek találtak valamit. Köszönjük, hogy segítettek nekünk! – mondta István, mielőtt hazaindultak.

Margit néni az unokájának keresett játékot. Portálunknak elmondta, nagyon kicsi a nyugdíja és amúgy nem igazán tudna ajándékot tenni a fa alá. Valami teherautót keres, mivel unokája nagyon szeret ilyenekkel játszani.

A körzet képviselője Solymos László kiemelte, jó látni a szegediek segíteni akarását, hogy nem elfordulnak a rászorulóktól, hanem tesznek értük. Ez jellemzi az önkormányzatot is, hisz az országban egyedülálló módon 400 millió forintos szociális alap áll rendelkezésre, hogy a rászorulók valamilyen segítséget kapjanak. Hangsúlyozta, a lehetőségeket tovább bővíti az önkormányzat, mivel bevezetésre kerül januártól az alanyi jogon járó születési támogatás, amelyet minden újszülött szegedi családja megkap majd.

Tóth Károly önkormányzati képviselő elmondta, nagyon fontosak az ilyen akciók, mivel a rászorulókat mindenféle eszközökkel segíteni kell. Hiába harsogja a kormánypropaganda, hogy Magyarország jobban teljesít, ez a mindennapi életben nem látszik – tette hozzá a képviselő. 

A kezdeményezés mindenképpen sikeresnek mondható, nagyon sokan jöttek akkor, amikor gyűjtöttük a ruhákat, és sokan vannak azokon a helyszíneken is, ahol szétosztjuk azokat. – folytatta Tóth Károly. A képviselő azt is elmondta, látva a fogadtatást, az akciót valamilyen formában a jövőben is folytatni fogják, mivel rászorulók vannak.

A helyszínen természetesen ott volt Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő is, aki ha teheti, minden ilyen rendezvényen részt vesz. Meglátása szerint a szegediekben ott van a segíteni akarás, ez látszik azon is, hogy több ezer ruha gyűlt össze a gyűjtés során, amelyek most jó helyre kerülnek. A politikus kiemelte, a kormány gazdaságpolitikájának eredményei nem a propaganda tévékben és a kormánypárti politikusok nyilatkozataiban látszanak, hanem ilyenkor, amikor több száz ember jelenik meg egy-egy ilyen akción.