Hirdetés
Hirdetés

A természettudományokat népszerűsítették

Szegedi hírek | 2016. december 7. 13:23
Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola, természettudomány, népszerűsítés, Magyar Innovációs Szövetség, Fulbright Bizottság, vi2016-12
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Ismerd meg a tudósokat címmel 2010 óta fut az az ismeretterjesztő előadássorozat, amelynek idei négy állomása közül az egyik a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola volt. A diákok figyelmét egy fiatal kutató előadásával és egy látványos interaktív kísérleti bemutatóval próbálták a műszaki és a természettudományok felé fordítani.

Látványos kísérletekkel és érdekes előadásokkal próbál kedvet csinálni a műszaki és természettudományokhoz a Magyar Innovációs Szövetség és a Fulbright Bizottság, az Egyesült Államok nagykövetségének támogatásával. A 2010-ben indult programsorozat egyik állomása a szegedi Erdészeti Szakközépiskola volt. Az ide járó diákok egyébként alapos műszaki és természettudományos képzést is kapnak.

Az iskolába érkező diákok többsége szereti a természettudományos órákat, de az általános iskolából hozott tudásuk nem egyforma. Éppen ezért tehetséggondozással és felzárkóztatással próbálják meg eltüntetni az alapózó tárgyak, a matematika, fizika, kémia esetébe a különbségeket.

A Magyar Innovációs Társaság elnöke, a Szegedi Tudományegyetem rektora. Szabó Gábor szerint a műszaki és természettudományok népszerűsítése hosszú folyamat, de már vannak biztató jelek. Elmondta az utóbbi időben az egyetemen emelkedett az ilyen szakok iránt az érdeklődés.

Kozma József, az önkormányzat Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottságának az elnöke úgy fogalmazott a szegedi fiatalok sokkal könnyebben tudnak hozzájutni a megfelelő tudáshoz, hisz a város óriási lehetőségeket rejt magában. Az önkormányzat ehhez azzal járul hozzá, hogy megteremtei a feltételeket, együttműködik a Szegedi Tudományegyetemmel, valamint az innováció és a tudás létrehozóival. A jelenlévőket a politikus arra biztatta éljenek a város adta lehetőségekkel, használják ki a felhalmozott tudás kapacitásait.

A diákok egy Amerikában ösztöndíjasként kutató fiatal tudós előadását is meghallgathatták, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fulbright ösztöndíjakkal akár a teremben ülők is eljuthatnak az Egyesült Államokba egyetemi tanulmányaik után.

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés