Továbbra is tárgyalni akar a szakszervezet

Szegedi hírek | 2016. október 8. 09:22
Pedagógusok Szakszervezete, PSZ, Galló Istvánné, tanévnyitó értekezlet, vi2016-10, tv
Megállapodási kényszerben van a kormány. Ezt állítja a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné erről szegedi tanévnyitó értekezletükön beszélt csütörtökön. Azt is mondta, folytatják a tárgyalásokat a kormánnyal, de ha ez nem jár sikerrel, a szakszervezet nem tudja garantálni a munkabékét. (videóval)

A megyéhez tartozó járási szervezetek szakszervezeti titkárai vettek részt a Pedagógusok Szakszervezetének tanévnyitó értekezleté. Galló Istvánné, országos elnök a szegedi Híreknek elmondta a rendezvényen értékelik a 2015-16-os tanév eredményeit, a szakszervezeti fellépések hatékonyságát. Gallóné szerint a kormány csak látványmegoldásokat tesz és nem a tényleges problémákat kezeli. Példaként hozta fel az órakedvezmények ügyét, illetve a minőségi munka pénzbeli elismeréséről szóló új rendeletet. A szakszervezet folytatni fogja a tárgyalásokat, Gallóné szerint megállapodási kényszerben van a kormány, mivel nagyon fontos érdeke, hogy megőrizze az intézményi munkabékét.

Galló Istvánné a KLIK átalakítása kapcsán elmondta, továbbra is vannak aggályaik a szervezet működésével kapcsolatban, mivel most már az iskolák üzemeltetése is hozzájuk került. Hangsúlyozta, az alapvető problémát továbbra sem oldotta meg a kormány, az oktatási rendszer pedig nem tud jól működni, amíg a központosítás és a kézivezérlés megmarad a köznevelésben.