Megélénkült az autópiac Szegeden is

Szegedi hírek | 2016. július 21. 10:55
autó, autóértékesítés, eladás, gépkocsi, használt autó, vi2016-07, tv
Folyamatosan emelkedik Magyarországon is az új, illetve a használt autók értékesítése. A piac még mindig árérzékeny, de ettől függetlenül a nagyobb kategóriájú autók is kelendőek. (videóval)

Az első félév adatai alapján Magyarországon az új autók értékesítése 25 százalékkal emelkedett az előző évhez képest. Érdekes módon a kisebb autók már nem annyira népszerűek, inkább a középkategóriás járműveket vásárolják. Hazánkban azonban a legkeresettebbek a szabadidő autók.

Rajnai Tamás, a Pappas Autó Magyarország Kft. személyautó üzletág vezetője elmondta, a magyar piacon leginkább a SUV kategória, a terepjáró kategória az ami rendületlenül növekszik.

Az elektromos autókat is többen keresik, azonban Rajnai Tamás szerint ezeknek csak akkor lesz igazán nagy sikere, ha a kereskedők és a vevők is további kedvezményeket kapnak, hogy megérje megvásárolni a legkorszerűbb autókat. Ezzel együtt az üzemeltetés feltételeinek is javulnia kell, például több töltőállomás kellene az országban. Az új autó kiválasztásánál sok szempontot vesznek figyelembe a vásárlók. Még mindig létezik márkahűség, de fontos a méret és a szín is. A legfontosabb azonban az autó ára.

Az új autók mellett a használt gépjárművek piaca is fellendült az utóbbi időben. Ám  a megbízható használt autó egyre kevesebb, és a vásárló ha nem figyel, pórul is járhat.

Rajnai Tamás kiemelte, a használt autó mindig egy érzékeny téma. Ők is megpróbálnak maximális figyelemmel eljárni a beszámításoknál, de óhatatlanul is belefutnak az úgynevezett mókolt autókba. Ezekről kiderül, hogy a kilométeróra nem valós, nem annyi kilométer van az autóban, vagy nem olyan a műszaki állapota. 

Éppen ezért érdemes még használt autót is márkakereskedésben vásárolni, mivel ott a későbbi kellemetlen meglepetések megelőzhetők.