Csupa mosoly volt vasárnap a partfürdő

Szegedi hírek | 2016. június 19. 16:46
Mosolypart, Újszegedi Partfürdő, IH Rendezvényközpont
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A szünidő első vasárnapján színes programokkal várták a családokat a partfürdő területén rendezett Mosolypart gyermekfesztiválon. A rendezvény egyik legfontosabb célja az volt, hogy a kisgyerekes családok ismét felfedezzék a Tisza partján lévő fürdőhelyet.

A rendezvényt szervező IH Rendezvényközpont nevében Kolonics Erika intézményvezető elmondta, hogy mindenki érdeklődésének megfelelő programot talál magának a délelőtt 10 órától este 8-ig tartó fesztiválon. Nyitásként a kicsik meghallgathatták a méltán népszerű Peter és Pan Duó előadását, majd felkereshették valamelyik népszerű standot, ahol hasznos információkkal és szórakoztató programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ott voltak a Horizont és a Mosolygó Kórház Alapítványok, a Fatima Ház kézművesei, valamint a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának oktatói és hallgatói is. Ez utóbbi rajzpályázatot is hirdetett, melynek címe „Fogkefe a legjobb barátom” volt. Két témakörben érkeztek be rajzok a kicsiktől: Amit a fogacskáink szeretnek, és Fogtündér látogatás. Az eredményhirdetés előtt a gyerekek egy applikáció segítségével gyakorolhatták is a helyes fogmosást. A gyerekek a monitor képeit követve megtanulhatták a helyes fogkefetartást és a fogaik alapos tisztítását.

A felnőttek egy része megmártózott a nagymedencében, mások kipróbálhatták a sárkányhajózást vagy az arcfestést. Az Egészséges Szegedért program keretében, ingyenes szűrővizsgálatokon és tanácsadáson lehetett részt venni. A vállalkozó kedvű családok benevezhettek egy vetélkedőre, ahol értékes nyereménykért ment a küzdelem. Később kutyás bemutató színesítette a programot, majd délután 4-től az indiai kultúráé volt a főszerep.

Ekkor kezdődött ugyanis az Indiai Kulturális Fesztivál a Mosolyparton című rendezvénysorozat. Ennek keretében Debashish Ganguli szitárművész előadása szórakoztatta a nagyérdeműt, majd jóga workshop kezdődött, végül egy Bhajan-mantra koncert zárta a napot Krasznai Gíta és zenekara előadásában.   

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!