A fürdő pénzből uszoda épülhet

Szegedi hírek | 2016. június 6. 18:06
Aquapolis, Napfényfürdő, eladás, önkormányzat, Botka László, vi2016-06, tv, fedett uszoda
1,4 milliárd forintot fizetett a Hunguest Hotels Zrt. az Aquapolis Fürdő önkormányzati tulajdonrészéért a városnak. Az összeg sorsáról a júniusi közgyűlés dönthet, de valószínű, hogy az új fedett versenyuszoda építéséhez fogják felhasználni. (videóval)

Már 2008-ban eldöntötték, hogy az uniós támogatáshoz köthető 5 éves fenntartási kötelezettség letelte után az önkormányzat eladja üzletrészét, hogy a Napfényfürdő önálló magánvállalkozásként működhessen tovább. Mivel  decemberben a meghirdetett üzletrész nem kelt el, így végül azt a Hunguest vásárolhatta meg az önkormányzattól 1, 4 milliárd forintért. 

Botka László polgármester elmondta, az 1,4 milliárd forintos vételár napokon belül megérkezik a város számlájára, az összeg felhasználásáról a június végi közgyűlésen döntenek a képviselők. Nagy meglepetés senkit nem fog érni, hiszen a fürdő vagyon értékesítésből keletkezett bevételt uszoda építésére fordítja a város. A szegediek régi álma egy fedett versenyuszoda, ennek az előkészítése megkezdődött, a tervpályázat kiírásra került, és a remények szerint jövőre elkezdődhet az építkezés. - mondta a polgármester.

A Hungest Hotels vezérigazgatója, Hülvely István egyelőre nem kívánt nyilatkozni a vásárlásról, decemberben viszont elmondta, már a beruházás elindításakor tisztában voltak azzal, hogy milyen feladatot vállaltak az Aquapolis megépítésével és ezt továbbra is készek a lehető legmagasabb színvonalon folytatni.

A Ligetfürdő és a négycsillagos Forrás Hotel az adásvétel után is fontos szerepet tölt majd be Szeged életében, hiszen mindkét cég iparűzési adót fizet a városnak, csak a fürdő 100 munkahelyet biztosít, de a komplexum turisztikai vonzereje is rengeteg látogatót vonz ide, akik a helyi vállalkozásokat támogatják költéseikkel itt tartózkodásuk idején.