Lakossági igények alapján bővítik a közvilágítást

Szegedi hírek | 2016. június 1. 11:01
közvilágítás, Baktó, Kiskundorozsma-Sziksós, Subasa, Újszeged, Szentgyörgyi Pál, Mihálfyy Béla, Szécsényi Ferencné, fejlesztés, világítás, DÉMÁSZ, Vi2016-06, tv
Biztonságosabb lesz az élet és a közlekedés Baktóban, Kiskundorozsma-Sziksóson és Subasán, valamint Újszeged kertes övezeteiben, mert több utcában is fejlesztik a közvilágítást. Az új lámpákat még ebben az évben felszerelik.

Az önkormányzat évek óta külön pénzügyi alapból finanszírozza a közvilágítás fejlesztését. A lakosság igényeit is figyelembe veszik a közterületi világítás bővítésénél.

Szentgyörgyi Pál alpolgármester elmondta, a lakossági visszajelzések alapján vizsgálják meg a lehetséges helyszíneket, hová is kellene új lámpa. A Városüzemeltetési iroda műszaki szempontból megvizsgálja a kérdést, majd az önkormányzat a pénzügyi bizottság jóváhagyásávál megrendeli a munkát a Démász Hálózatelosztó Kft.-től.

Az idén városszerte összesen 31 utcában helyeznek el új lámpatesteket, pontosan 67 darabot. Mindez több, mint 26,5 millió forintba kerül. Kiskundorozsma-Sziksósra 8, Subasa területére pedig 12 új lámpa kerül. 

Mihálffy Béla, a terület önkormányzati képviselője elmondta, nagy volt a lakossági igény az új lámpákra, mivel egyre többen költöznek ki. A fogadóóráin is folyamatosan felmerült a kérdés, hisz nagyon sok a kisgyermekes család a környéken – tette hozzá.

Baktóban a kiskertes övezet egyik bejáratánál bővítik a hálózatot, ott, ahol sokan járnak át gyalog.  

Szécsényi Ferencné önkormányzati képviselő hozzátette, ez a helyszín nagyon fontos közlekedési pontja a kiskertekben lakóknak, mivel a baktói végállomásig eljönnek a baktói busszal, és innen gyalog mennek át a kiskertekbe. Most a töltés tetején helyeznek majd el egy lámpát, hogy megfelelő közvilágítás legyen.   

A Levél és a Sárgatöltés utcában egy-egy lámpát helyeznek el, a Gallé László utcába pedig öt világítótest kerül. Az újszegedi Ildikó utcában 5, a Lédában pedig 4 lámpa lesz. A szerződéskötés után általában fél éven belül elkészül a fejlesztéssel az áramszolgáltató, tehát még az idén világítani kezdenek az új lámpák.