Hirdetés
Hirdetés

Dobra verik a Vadasparki játszótér eszközöket

Szegedi hírek | 2016. május 19. 01:09
Szeged Vadaspark, játszótér, csalás, nyomozás, felszámolás, árverés, vi2016-05, tv
Eladná a felszámoló a Vadasparki játszótér eszközeit. A pályázati felhívás szerint a 16 darab játékeszköz irányára összesen 12 millió forint. A kiépített informatikai rendszer elemeit 10 millió forintért lehet megvásárolni.

185 milliós forintos uniós támogatással, összesen 260 millió forintból épült a Szegedi Vadasparkban a Flamingó Játszótér és a hozzá kapcsolódó informatikai rendszer 2013-ban. Akkor a Titan Project’s House Kft. vállalta, hogy megvalósítja és működteti a fejlesztést, valamint bérleti díjat fizet a játszótér területéért a vadasparknak. Ezt akkor a közgyűlés nagy többséggel támogatta. A megnyitón Gyimesi László a FIDESZ helyi elnökeként és akkori városfejlesztési tanácsnokként Európában egyedülállónak nevezte a projektet. 

Később azonban Ménesi Imre, önkormányzati képviselő feljelentést tett amiatt, hogy a beépített eszközök valódi értéke messze elmarad a pályázatban szerepeltetett áraktól. Az ügyben azóta az Európai Csalás Elleni Hivatal is eljárást indított a Nemzetei Adó és Vámhivatal pedig költségvetési csalás alapos gyanújával kezdett nyomozni. A Fidesz közelinek tartott Titan Kft. jelenleg felszámolás alatt áll, a felszámoló felhívása szerint a játszótéri eszközök 12, az informatikai rendszer elemei 10 millió forintért megvásárolhatóak. Ménesi Imre szerint ezek az árak is őt igazolják, de szerinte az ügy szálai messzebbre mutatnak. Elmondta, információi szerint a közreműködő szervezetnél valaki egy Volkswagen gépkocsihoz jutott annak idején ajándékként, azért hogy ez a projekt nyerni tudott. Normális körülmények között ez a projekt nem nyerhetett volna, itt a közvetítő szervezetnek is óriási a felelőssége, hogy ez itt kifizetésre került. - tette hozzá a képviselő.

Az önkormányzat és az önkormányzati tulajdonú Vadaspark érdeke az lenne, hogy ha már egyszer megépült a játszótér, akkor továbbra is a helyén maradjon, ezért elképzelhető, hogy ajánlatot tesznek a meghirdetett eszközök megvásárlására. 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés