Szavazzon, milyen legyen az új szökőkút a Móra-parkban

Szegedi hírek | 2016. május 17. 13:13
szökőkút, szavazás, felújítás, Móra-park, vi2016-05
A szegediek már szavazhattak a villamosok, a trolik színéről, elmondhatták a véleményüket a Liget felújításáról, most pedig Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkút megújításával kapcsolatban várja a szavazatokat az önkormányzat.

Egy uniós projekt részeként az önkormányzat 740 millió forintot fordíthat a Tisza-parti zöldterületek felújítására. Ennek keretében egy teljesen új szökőkutat álmodtak meg a Móra-parkba. Három elképzelés született, a végső szót a szegediek mondhatják ki. Szavazni a delmagyar.hu oldalon lehet. 

1. A három terv közül az első a „Vízjáték” címet viseli, és leginkább ragaszkodik a hagyományokhoz. A kialakított burkolat színeivel jelzi a korábbi szökőkút medencéjének helyét. Ahogy a neve is mutatja, ez a legjátékosabb: az itt-ott feltörő több méteres vízoszlopok között szaladgálhatnak a gyerekek és a nyári hőségben igazi hűsítő szerepe is van.

2. A „Víztükör” eltünteti ugyan a vízjátékot, de a megmaradó medence nyugalmat áraszt és a száz évvel ezelőtti hangulatot idézi, valamint szélcsendes időben a múzeum látképe tükröződik benne.

3. A „Stéges” megoldásnál is megszűnik a vízjáték, viszont az érdekessége, hogy egyszerre szökőkút és színpad: néhány mozdulattal rivaldává alakítható. Sőt: egy másik funkcióban hidat építhetünk belőle, amin  át lehet sétálni a víz fölött.