Családi nap a Cserepes sori Piacon

Szegedi hírek | 2016. március 30. 14:08
Cserepes sor, családi nap, programok, Rácz Attila, vi2016-03
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A családokat is szeretné megszólítani a Piac új vezetője Rácz Attila. Ennek érdekében április 3-án színes programokkal teli „Elvarázsolt Vasárnap”-ra várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A Cserepes sori Piac a családok piaca – hangsúlyozta Rácz Attila mai sajtótájékoztatóján, ahol a vasárnapi programot mutatta be. Mint mondta többen hiányolták a már, a főleg gyermekeknek, családoknak szóló rendezvényeket a piacról. Hosszú egyeztetések, előkészületek után összeállt a 2016-os év programja. A tervezett rendezvények elsősorban a családoknak szólnak majd. A cél az, hogy színesebb, érdekesebb és színvonalasabb programokkal, eseményekkel tegyük még sokoldalúbbá a Cserepes sori piacot. Szeretnénk ez által is életet vinni ezen a területen is a kereskedők és vásárlók mindennapjaiba. – tette hozzá az igazgató. 

A programsorozat április 3-án, vasárnap 10 órakor indul az „Elvarázsolt vasárnap” elnevezésű rendezvénnyel. A gyerekeket és a szüleiket a Csiga duó koncertje, kézműves foglalkozások, aszfaltrajzverseny, játékos vetélkedők, mesebeli táncház, ugrálóvárak és egy sétáló dinoszaurusz is várja. A rendezvényen jelen lesznek a Tappancs Alapítvány, valamint a Karitasz Alapítvány bohóc doktorai is.

Az elkövetkező hónapok programjairól Rácz Attila elmondta, májusban aktív májusfát állítanak, ahová egy internetes felületre feltöltött üzeneteket helyeznek majd el. 

Júniusban városi tábor börzét tartanak majd, ahová gyerektáborokat szervező cégeket, intézményeket hívnak meg, ahol be tudják mutatni a táboraikat, programjaikat a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt.

Júliusban a nem olimpiai sportágak mutatják majd be. Az érdeklődők megismerkedhetnek többek között a görkorcsolyával, a hullahopp karikával és a hip-hop tánccal

Szeptemberben a nagy sportválasztó napra kerül sor, amelynek célja, hogy a gyerekek kedvet kapjanak a mozgáshoz. A rendezvényre Csongrád megyéből és Szerbiából hívnak majd olyan sportolókat, akikkel lehet beszélgetni, játszani.

Októberben szüreti fesztiválra kerül sor, a gyerekeknek must, a felnőtteknek borkóstolóval.

Novemberben elő karácsonyi vásárt szerveznek, ahol kézműves árusok értékesítik saját termékeiket.

Decemberben pedig DIY (Do it yourself) Karácsony szerveznek, ahová karácsonyfa dekorálásával foglalkozó kézműveseket hívnak meg.