Sokan szálltak vízre a Víz Világnapján

Szegedi hírek | 2016. március 22. 20:38
Víz Világnapja, EDF Démász Vizisport Egyesület, Petrovics Kálmán, Tisza, vi2016-03, tv
Minden élet alapja, legfontosabb tisztítószerűnk, népszerű sportközeg, ugyanakkor nélkülözhetetlen közlekedési útvonal. A hétköznapokban talán nem is gondolunk bele, mennyi mindent jelent a Földön a víz. Talán még a földnél is többet. Világnapját kedden ünnepeljük. (videóval)

A Szent István téri víztoronyban nyílt napot tartott a Szegedi Vízmű és Csemete egyesület. A Vadasparkban családi napot rendeztek. Az Anna fürdőbe iskolás csoportokat vártak, a Napfényfürdő Aquapolisban vetélkedőt szerveztek.

Az EDF Démász Vizisport Egyesület a Tiszán szervezett túrát a mai napon. Évek óta a folyón ünnepelnek.

Petrovics Kálmán, az EDF-Démász Vizisport Egyesület elnöke elmondta, ezen a napon szokásoktól eltérően nem lefelé, hanem felfelé, a Belvárosba eveznek, nagy létszámban, hogy megmutassák magukat a szegedieknek.

A hajók a vizitelepről indultak és az árvizi emlékműnél fordultak vissza. A mintegy 60 hajó között volt kajak, kenu és sárkányhajó is.

Petrovics Kálmán azt is elmondta, ilyenkor sárga zsákokba szemetet gyűjtenek, minden olyan tárgyat, amely a vízen úszik, és nem oda való. Idén azonban nem sok dolguk volt, mivel tiszta és uszadékmentes volt a Tisza.

A vízi felvonuláson mintegy 100-an vettek részt, a legtöbben délután 3-kor, egyszerre indultak, de voltak, akik csak később csatlakoztak az evezősökhöz.