Útnak indultak Szeged kulturális nagykövetei

Szegedi hírek | 2016. március 1. 19:49
Kultúra Ifjú NAgykövetei, IH Rendezvényközpont
Március elseje a tavasz és a Kultúra Ifjú Nagykövetei elnevezésű program kezdete is Szegeden. A Szegedi Rendezvény és Médiaközpont Nonprofit Kft. partnereivel országosan is egyedülálló programot indított kedden.

A programba bekapcsolódott kulturális szervezetekBelvárosi Mozi, D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont, IH Rendezvényközpont, Móra Ferenc Múzeum, REÖK, Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, Szegedi Nemzeti Színház, Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman, Szegedi Vadaspark, Szent-Györgyi Albert Agóra, Szegedi Szimfonikus Zenekar.

A Kultúra Ifjú Nagykövetei néven, Szeged kulturális intézményei összefogásában – az önkormányzat támogatásával – kedden indult a gyakorlatban is útjára indult az a projekt, amelynek célja a középiskolás fiatalok erőteljesebb bevonása a helyi kulturális életbe. A programban kiemelt jelentőségű a szegedi középiskolákból delegált Kulturális Nagykövetek szerepe, akik eljuttatják majd a korosztályuknak szóló programlehetőségeket iskolájuk többi tanulójához, barátaikhoz, ismerőseikhez, és cserébe különféle kedvezményekben részesülnek.
A részt vevők március 1-én gyűltek össze az IH Rendezvényközpontban, hogy megbeszéljék a nagyköveti feladatokat, és megismerjék a közeljövő szegedi kulturális eseményeit.
A kezdeményezéshez eddig a város 15 középiskolája csatlakozott, 51 tanulójukat választották meg a Kultúra Ifjú Nagykövetének. A találkozón átadásra kerültek a diákokat azonosító igazolványok, szó volt a kiválasztott tanulók kommunikációs teendőiről.

Szeged kulturális intézményei összefogásában ezzel egy település szintű program indult útjára az önkormányzat.
A programban már részt vevő 11 kulturális intézmény különféle kedvezményeket és különleges lehetőségeket biztosítanak a nagykövetek számára.
A Kultúra Ifjú Nagykövetei program szegedi kialakításában a szervezők számítanak az intézményvezetők, a pedagógusok, a diákönkormányzatok és a tanulók kreatív ötleteire, véleményére, amit a rendszeres személyes találkozások alkalmával egymással is megosztanak, és a felmerült ötleteket továbbgondolják.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!