Hálózat javítási munkák kezdődnek a Mars térnél

Szegedi hírek | 2016. február 12. 10:01
Szegedi Vízmű, víziközmű, javítás, Mars tér, vi2016-02
Víziközmű hálózat javítást végez február 13-tól a Szegedi Vízmű Zrt. a Párizsi körút és a Mars tér sarkán. A szakemberek a munkálatokat február 13., szombat 7 órától kezdik el és várhatóan február 14., vasárnap este 6 órakor fejezik be.

Az útfelbontás mellett sávlezárás és forgalomterelés nehezíti majd a közlekedést a körút Kossuth L. sgt és Mars tér közötti szakaszán, valamint kanyarodáskor a Párizsi krt-ról a Mars tér felé vezető irányban.

A munkálatok idején a csomópontban lévő forgalomirányító lámpák sárgán villognak.

A munkálatok időtartama alatt – a tervek szerint – szombaton 8:30 és 14:30 között szünetel az ivóvíz szolgáltatás az érintett körzetben. Erről a Szegedi Vízmű szórólapon értesítette a lakosságot és az érintett közületeket.

A javítás miatt a víz átmenetileg zavarossá, sárgás, barnás színűvé válhat. A víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. A Vízmű kéri a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak! A javítás befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

A munkagödör bezárását követően kezdődhet meg az út helyreállítása. A betonozást után kerül majd sor az aszfaltozásra.

A fotó illusztráció