Hirdetés
Hirdetés

Egy éves az Ételt adok-ételt kapok kezdeményezés

Szegedi hírek | 2016. február 10. 23:19
Ételt adok-ételt kapok, segítség, rászorulók, élelmiszer, vi2016-02, tv
Az Ételt adok-ételt kapok kezdeményezést egy éve indították el, és azóta már két szeretetládája is van Szegednek. A Rókusi templom mellett és a Kazinczy utcában kihelyezett dobozba bárki, bármikor tehet és vehet ki élelmiszert. (videóval)

Ételt adok – ételt kapok. Ezzel a felirattal helyeztek ki civilek gyűjtőládát pontosan egy évvel ezelőtt a szegedi rókusi templom udvarán. A kezdeményezés Pécsről indult, ott a Betegápoló Irgalmasrend Pécsi Rendháza kerítésére tettek hasonló dobozt egy pap ötlete nyomán. Szegeden két hete helyezték ki a másodikat a Kazinczy utcában. 

Somi Béla, a szegedi szeretetládák egyik alapítója elmondta egyre többen találják meg a második ládát is, rendszeresen tesznek bele ételt, amelyet folyamatosan visznek el a rászorulók.

Nemcsak hajléktalanok nyitják ki a ládát, hanem gyakran olyan nyugdíjasok is, akik szűkös anyagi körülmények között élnek. Az alapítók olyan termékeket várnak főként, amik tartósan elállnak a dobozban. A Szeged Televízió munkatársa, Aradi Monika rendszeresen tesz adományt a ládába, azt mondja nagyon könnyű segíteni, ezt bárki meg tudja tenni. Bármit be lehet tenni a ládába, egy kiló narancsot, egy tábla csokit. A lényeg a segítség.

Az Ételt-adok-ételt kapok szegedi csoportja szombaton ünnepli meg az első láda felszentelésének egyéves évfordulóját. Az alapító mindazokat várja egy kis teára és szendvicsre a Szent Rókus templom melletti kihelyezett Szeretetládánál, akik ételt adnak és kapnak.

A Szeged Televízió munkatársai is vittek ma egy kis meglepetést a város második szeretetládájába. 

 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés