Hirdetés

Családbarát könyvtár: mesejáték a Somogyiban

Szegedi hírek | 2016. február 5. 12:26
Somogyi-könyvtár, mesejáték, SZÖSZ
A Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárának családi délelőttjén mutatják be a Pöttyös Panni című zenés mesejátékot, a fővárosi Szabad Ötletek Színháza előadásában. A műsor február 6-án, szombaton 10 óra 30 perckor kezdődik.

Fél száz program

A Családbarát ország 2015 című pályázat révén a szegedi Somogyi-könyvtár központja és fiókhálózata november elejétől február végéig majd félszáz, a családok együttműködését támogató programmal várja a kicsiket és nagyokat.

A mesejáték ajánlója szerint „Pöttyös Panni Meseország legkíváncsibb kislánya”, akinek egy varázslatos kulcs segítségével minden kívánsága teljesül. Eljut a világűrbe, találkozik a „bolondos szerszámokkal”, bekukucskál múltba és jövőbe, igaz barátra lel Petiben. Kalandozásai végén pedig ráébred, hogy „a barátságnál, a szeretetnél, az otthon melegénél és Imama sütijénél nincs fontosabb a világon…”
A Szabad Ötletek Színháza 2000-ben alakult meg Budapesten. A gyermekeket meseelőadásokkal vonzották a nézőterére. Az Aladdin és a csodalámpa, Mekk mester menyegzője, Pocahontas és más produkciók sikere nyomán a színház arculatát mindinkább a mesejátékok és -musicalek határozták meg. A gyermekelőadások palettáján Pöttyös Panni társaságában Mézga Géza, Misi mókus, Kukori és Kotkoda, valamint a Mikulás és a krampusz is színesíti a választékot. Utazószínházként bejárják az egész országot, idén februárban föllépnek többek között Székesfehérváron és Szegeden is.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!