Középiskolások Hete 2016-ban is Szegeden

Szegedi hírek | 2016. január 14. 12:22
IH Rendezvényközpont, Középiskolások hete
Öt nap alatt, öt helyszínen számtalan programot kínál majd február 29. és március 4. között Szegeden a Középiskolások Hete – Kö7. Lesz többek között vetélkedő, zene, tánc, színház, koncertek, slam poetry és záróbuli is.

Szeged ifjúsági terei első alkalommal szervezik közösen a városi szinten megvalósuló rendezvénysorozatot a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. részét képező IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont koordinálásában, ami egy teljes héten át kínál különböző ingyenes programokat öt különböző helyszínen a fiataloknak. Lesz középiskolás vetélkedő, zene, tánc, színház, jelmezek, koncertek, slam poetry, chill sarok, közös alkotás, záróbuli és még megannyi meglepetés és értékes nyeremény a résztvevőknek.
A Középiskolások Hete idén az „International Year of Global Understanding” nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva a globalitás velejáróival, problémáival, egymás elfogadásával és megértésével foglalkozik. A színes programelemek segítenek közelebb hozni a különböző érdeklődésű fiatalokat, akik sokkal nyitottabbak lesznek más kultúrák, szokások megízlelésére.

A Középiskolások Hete kezdeményezés – egy hosszabb szunnyadás után – 2014-ben indult újra. Mivel a rendezvény erősen köthető Szegedhez, így az újraélesztett program témájának is ezt választották a szervezők. A második, 2015-ben megrendezett Kö7-en A fény nemzetközi éve téma köré szerveződtek a napi programok, és az egyes kontinenseket járták be a résztvevők. Idén is nemzetközi kezdeményezés adja a programsorozat gerincét, és az egyes helyszíneken erre fűzik fel a szerteágazó tevékenységeket a szervezők.

Az idei év újdonságaként – és egyben hagyományteremtő szándékkal – nem csak gondolatban, de fizikálisan is utazni fognak a részt vevők a Kö7-en helyszínről helyszínre: a hét minden napján más szervezetnél tehetnek látogatást a fiatalok, ahol az egyes közösségi terek kínálta lehetőségek közül választhatnak maguknak elfoglaltságot. Így hétfőn az IH Rendezvényközpont, kedden a Megálló Közösségi Ház, szerdán a Klebelsberg-telepi Összefogás Háza, csütörtökön a Szegedi Városi Kollégium Ortutay Gyula Tagintézménye, pénteken pedig az Új Nemzedék Központ szegedi közösségi tere nyújt majd otthont a rendezvénynek. 2014 óta minden évben, így idén is naponta készül a fiatalok közreműködésével egy-egy alkotás, kapcsolódva a fő témához, 2016-ban ez a „globális megértés” témaköre lesz. Az utolsó napon pedig a létrehozott elemek egybeforrnak egy közös művé.

A szervezők már várják a jelentkezőket a Kö7 tevékenységekhez fellépőnek, segítőnek. A jelentkezésüket a honlapon leírtak szerint, az alábbi kategóriákban adhatják be a középiskolások: táncos nyitóesemény, fellépő, szervező, segítő, média csapat, középiskolás vetélkedő (5 fős csapatokkal).
A jelentkezés részletei és további információkat a www.ko7.hu oldalon olvashatók. Folyamatosan frissülő információkért érdemes csatlakozni a Facebook eseményhez.Képeink illusztrációk, a tavalyi eseményen készültek.
(Fotó: ko7.hu)

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!