Hirdetés
Hirdetés

Új programmal támogatják a távmunkát

Szegedi hírek | 2016. január 13. 11:36
távmunka, rugalmas foglalkoztatás, munkaügy
A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetését segítő program indul kis- és középvállalkozások számára, a cégek 3 millió és 15 millió forint közötti támogatásra pályázhatnak – ezt Szegeden jelentették be kedden.

A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány vezetője, Balázs Tibor, a pályázati lehetőségeket bemutató országos rendezvénysorozat első szegedi állomásán elmondta, a magyar gazdaságra jellemző kötöttségek miatt a rugalmas foglalkoztatási formák, a távmunka vagy a részmunkaidős állások aránya lényegesen alacsonyabb mint Nyugat-Európában. A kkv-k esetében azonban, ha hallgatólagos vagy informális módon is, de az átlagosnál gyakrabban megjelenik.
A rugalmas foglalkoztatás elterjedése nem csupán a munkaszervezést, a piaci alkalmazkodóképességet, a versenyképesség növelését segíti elő, hanem lehetőséget ad olyan hátrányos helyzetű csoportok munkaerőpiaci helyzetének javítására, mint a kisgyermekesek, az idősebb vagy megváltozott munkaképességű emberek – közölte a szakember.

A konvergencia régióban működő 10 és 249 közötti alkalmazottat foglalkoztató, nem kizárólag agrártevékenységet folytató vállalkozások kétkörös pályázaton vehetnek részt. Az első ütemben elvégzik az érintett cégek átvilágítását, vezető interjúkat készítenek, kérdőívek segítségével mérik föl a dolgozók véleményét, megvizsgálják a belső szabályzatokat, majd a rugalmas foglalkoztatási formák bővítésére fejlesztési tervet készítenek – mondta Balázs Tibor.
A második ütemben, nyártól a vállalkozások e fejlesztési tervek alapján pályázhatnak 3 millió és 15 millió forint közötti támogatásra, a dolgozók képzésére, informatikai beruházásokra, bértámogatásra – tudatta a szakember, hozzátéve: az egyszerűsített pályázatok során elnyerhető támogatás a költségek teljes egészét fedezi, országosan 5 milliárd forint forrás áll rendelkezésre.

Képeink illusztrációk

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!


 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés