Hirdetés

Fulbright ösztöndíjjal jöhetnek amerikai kutatók

Szegedi hírek | 2015. november 11. 10:08
SZTE, Fulbright-ösztöndíj
Fulbright-SZTE ösztöndíjat alapítottak Szegeden. Az együttműködési szerződést Jókay Károly, a Fulbright Bizottság igazgatója és Szabó Gábor, az SZTE rektora írta alá. Amerikai ösztöndíjas oktatók és kutatók jönnek majd Szegedre.

A Fulbright Bizottság és a Szegedi Tudományegyetem kapcsolata és együttműködése már hosszú ideje sikeres és gyümölcsöző, a Tisza-parti universitas mintegy húsz éve fogad és küld ösztöndíjasokat az Egyesült Államokba.
 A napokban megkötött együttműködési megállapodás értelmében a felek megalapítják a Fulbright-SZTE ösztöndíjat, amely a Fulbright pályázati felhívásban kiemelt ösztöndíj lehetőségként fog megjelenni. Az ösztöndíj keretében az SZTE a 2017/2018-as tanévtől kezdve szemeszterenként 1 fő angol anyanyelvi, amerikai ösztöndíjas oktatót fogad a meghatározott tudományterületeken: bölcsészet- és társadalomtudományok, természettudományok, orvostudományok, egészségtudományok, műszaki és mérnöki tudományok, agrártudományok, művészetek, zeneművészet és vizuális művészetek.
Az ösztöndíj jelentős részét maga a bizottság biztosítja, ezzel megteremtve a lehetőséget a Szegedi Tudományegyetem számára, hogy amerikai oktatókkal és kutatókkal együttműködhessen.

Fotó: Bobkó Anna (SZTinfo)

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés