Szögedi boszorkányok a Vadasparkban

Szegedi hírek | 2015. október 14. 21:46
Halloween, Szegedi Vadaspark, program, boszorkányok, vi10
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra Halloween napot szerveznek a Szegedi Vadasparkban október 31-én. A látogatókat délelőtti és a délutáni tökös látványetetés, majd esti borzongató boszorkány és szellemtalálkozó várja.

Halloween napján a Vadaspark állatai közül többen a tökökbe elrejtve kapják eledelüket, ami a Vadaspark lakóinak izgalmas elfoglaltságot, a látogatóknak pedig látványos szórakozást nyújt. Az est eljövetelével a jó hangulat minden bizonnyal fokozódni fog, különösen azok számára, akik nem félnek majd boszorkányos praktikákban részt venni, bájitalokat kóstolgatni, sőt az éj szellemeinek félelmetes állatbarátaival közelebbi ismeretségbe kerülni.  

Ezen az ősi kelta halotti kultuszból eredeztethető, sokáig csak az angolszász országokban ünnepelt, ma már azonban Magyarországon is népszerű napon minden szimbolikus, jelképes. A sárga tök egy hajdan élt részeges öregember misztikus lámpását jelképezi, aki az ördöggel való incselkedés miatt, halála után bebocsájtást sehova nem nyervén, ma is a menny és a pokol között kóborol. A vállán fekete macskával még a seprűn is lovagolni képes boszorkány a sötétség beálltával, mint az ördög cimborája, minden bűbájra és rontásra is képes. Az éjjel mozgó aktív állatok (pókok, denevérek, baglyok, rágcsálók), sőt a föld sötétjéből, üregeiből előbújó bestiák (kígyók, békák) kiknek is lehetnének barátai, mint az éj démonjainak és vámpírjainak? 

Természetesen a szervezők igyekeztek szegedi vonatkozást is találni az idei év utolsó nagy rendezvényéhez. Mi más lehetne ez, mint a leghírhedtebb történelmi eseményre, a híres szegedi boszorkánypörre való emlékezés? Igazi boszorkányszombatot varázsolnak tehát a vadasparki erdőbe, amelyre várják a boszorkánytanoncokat is: azok a gyermekek, akik boszorkánynak öltöznek, kedvezményesen, 380 Ft-os jegyáron léphetnek be aznap! Sőt, akik saját seprűvel érkeznek, részt vehetnek a boszorkányseprű versenyen is, amely során a legötletesebb és leghasználhatóbb járművek készítőit jutalmazzák - nem elhanyagolható szempont a környezetbarát üzemeltetés sem! Az esti ragadozó látványetetések sem maradnak el, csak most halloween-i hangulatban tálalják fel a rozsomákok, tigrisek és oroszlánok vacsoráját.  

Az est beálltával mindenki számítson arra, hogy a sötétség majdhogynem teljes lesz, mert lámpákat nem gyújtanak, csak némi lidércfények adnak vajmi támpontot a tájékozódásra – aki félősebb, inkább vigyen magával egy zseblámpát!