Hirdetés
Hirdetés

Képviselői fogadóóra: párban még szebb

Szegedi hírek | 2015. szeptember 30. 18:47
Szabó Sándor, Mészáros Tamás, képviselői fogadóóra, Tarján
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Először volt ilyen: Mészáros Tamás önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselő közös fogadóórát tartott. Megnéztük.

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolában a 4 b-sek látták vendégül a körzet politikusait – a gyerekek persze nem voltak ott, Mészáros és Szabó a termükben ülhetett le, ahol egy órán át várták a választókat, akik jöttek is.

– Beszéltem már többször is, más képviselőkkel is, hogy tartsunk így együtt fogadóórákat, de ez az első, amely valóban meg is valósul. Egyébként a Belvedere-ben tartom a sajátjaimat, jönnek oda is, hol többen, hol kevesebben, de ahogy a múltkori interjúban is beszéltünk róla, szeretek odamenni a különböző rendezvényekre, és sosem rohanok el egy helyszínről sem. Az emberek jelentős része egyébként nem tesz különbséget önkormányzati és országgyűlési képviselő között. Neki a saját ügye a fontos, abban vár megoldást tőlünk – összegezte gyorsan Szabó Sándor a tapasztalatait. – Olyan is előfordul, hogy valaki csak azért jön el, hogy kipanaszkodja magát. Mindenkit meghallgatok. Felírom a nevét, az elérhetőségeit, és az ügyéről is pár emlékeztető gondolatot. Ha olyan az eset, akkor már másnap megpróbálok segíteni, telefonálni. Az is előfordul, hogy kiderül, csak információra van szükségük, és maguk is elintézik a gondjukat, csak nem tudták, pontosan hova, kihez kell fordulni.

Az egyik választó, Szabó Erzsébet is konkrét problémával kereste meg Szabó Sándort. A nyugdíjas asszony fia évtizedeken át targoncavezető volt, most munkanélküli. Egy uniós jogszabályi előírás miatt most elveszítheti a képesítését. Ugyanis most már a targoncavezetéshez sem elég akár az évtizedes szakmai gyakorlat, ha nincs elméleti vizsga, és annak az igazolása, akkor nem dolgozhat a targoncás. Eddig „nincs gond”, most viszont már van: a tanfolyam, vizsgadíjjal, mindennel együtt közel 100 ezer forint, ezt a munkavállalónak kell a saját zsebéből állnia. Az MSZP-s országgyűlési képviselő ígéretet tett arra, kérdést nyújt be ezzel kapcsolatban a szaktárcához. – Nonszensz, hogy elvárás van, de a feltételeket „így teremtette meg” a kormányzat – mondta a képviselő.

Közben Mészáros Tamás is bőszen jegyzetelt, egy idős asszony három másik barátnőjét is képviselte, akik végül nem tudtak eljönni. Az egyik konkrét probléma, amivel a képviselőhöz fordultak, hogy a Szamos utcában a házak előtt a közös képviselők végig leszereltették a kis utcai szemeteseket. Ezeket szeretné visszarakatni a fogadóórára eljött asszony. – Elsősorban az idősebb korosztály az, amelyik eszi a fáradságot, és személyesen megkeres. A fiatalok viszont telefonálnak, e-mailt írnak, a Facebookon hagynak üzenetet. Még a választási kampányban a szórólapjaimra ráírtam az összes elérhetőségemet, egyre többen vannak, akik használják is ezeket. Így gyakorlatilag megállás nélkül fogadóórát tartok. Mindenkinek válaszolok, minden telefonra, sms-re, Facebook-üzenetre reagálok – mondta Mészáros Tamás, aki azt is megjegyezte sokszor előfordul az is, hogy nem a körzetébe eső problémákkal keresik meg. – Észrevesznek valamit a városban jártukban-keltükben az emberek, és ilyenkor is megkeresnek. Én meg szólok az illetékes képviselőtársamnak, hogy ezt tapasztalják a körzetében. Ez is rendszeresen előfordul, sokat segítjük így is egymás munkáját.

Képeinket Iványi Aurél készítette.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés