Hirdetés

Csendrendelet kihirdetve, de...

Szegedi hírek | 2015. szeptember 18. 10:15
Bor tér, Dóm tér, bor, borfesztivál, zene, gasztronómia, Szegedi Szimfonikus Zenekar
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A szimfonikusok fúvósai megtették a magukét: bezengték a Dóm teret. Mégis mindenki ott maradt...

– Fújjad, Sanyi! – kiáltott fel egy barát a Dóm téri egyetemi épület teraszára. Sanyi megfogadta, fújta.

Koszti Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar trombitása három kollégájával, Kálmán János kürtössel és két harsonással, Sasvári Csabával és Simon Áronnal együtt kívánt jó éjszakát a Bor térnek, sikertelenül. Az Il silenzio persze remekül szólt, lásd a soundcity:szeged videóját, akik elkísértek minket a teraszra, de miután a közönség megtapsolta a fúvósokat, ott folytatták, ahol abbahagyták: senkinek nem jutott eszébe hazamenni az éjféli „fölszólítás” ellenére sem. Pedig hivatalosan az Il silenzióval van vége az aznapi programoknak, de mindenki úgy gondolta, még egy kicsit kinn marad a Bor téren, csendrendelet ide, csendrendelet oda.

Egész éjjel volt egyébként egy különös zsongása a térnek, amely 23 óra 58 perc körül abbamaradt: ekkor kezdtek el zengeni a rezek, de úgy, hogy informátoraink szerint, lent az összeérő üvegpalackokat egy kicsit messzebb kellett tenni egymástól. Minden és mindenki elcsendesedett, és a teraszt figyelte. Kosztiékat ugyanis most valóban lehetett hallani a tér bármely pontjáról. Ahogy Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója, az előadás után lelkesen mondta, ezúttal fantasztikusan szólt a kvartett – első alkalommal még nem volt hangosítás, akkor csak a terasz előtt hallhatták a borozók az altatót.

Ha eddig lemaradtak volna Kálmán Jánosékról, akkor még ma, szombat és vasárnap este meghallgathatják őket. Értük is érdemes kimenni a térre. És alibi is lesz egyből arra, miért mentek haza olyan későn. Vagy korán…

Képeinket a szerző és Kozák Máté készítette.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!