Hirdetés
Hirdetés

Távol-keleti ízek a halfesztiválon

Szegedi hírek | 2015. szeptember 5. 22:17
SZTE Konfuciusz Intézet, Tisza Halfesztivál, Kína, Mohr Richárd, vi09
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Immár harmadik alkalommal vett részt a Tiszai Halfesztiválon az SZTE Konfuciusz Intézet azzal a céllal, hogy közelebb hozzá Kínát és a kínai kultúrát, gasztronómiát a szegediekhez.

Hosszú sorok álltak szombaton ebédidőben a Konfuciusz Intézet standja előtt arra várakozva, hogy megkóstolhassák a kínai halászlevet. Az érdeklődők tányérjába az Intézet kínai igazgatója Cao Hang, azaz András merte a leveseket. Azok, akik már megkóstolták az ételt egyöntetűen azt mondták, hogy finom!

Mohr Richárd, az intézet igazgatója elmondta, két különféle étellel készültek, az egyik a savanyított zöldséges kínai halászlé, ami picit hasonlít a magyar korhely halászléhez, a másik pedig sertésoldalasból és kakashúsból készült bambuszrügyes leves volt. Az Intézet munkatársainak profi kínai szakácsok segítettek az ételek elkészítésében.

Nehéz feladat az, hogyan is jutassuk el Kínát és a kínai kultúrát a szegediekhez – mondta az igazgató. Ez többféle módon lehetséges, az egyik különféle programok szervezésével, a másik pedig különféle helyi programokon való részvétellel. Mindkettőre van példa, az utóbbira például a halfesztiválon való megjelenés. A másikra pedig a szeptember 28-én, az Agórában megrendezésre kerülő Őszközép Ünnep, ahol többféle kínai program mellett meg lehet majd kóstolni a hagyományos kínai holdsüteményt. Ide szintén várják majd az érdeklődőket – tette hozzá Mohr Richárd.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés