Hirdetés

Szegedre navigált egy vezető informatikai cég

Szegedi hírek | 2015. július 8. 13:34
NNG, szoftverfejelsztés, navigáció
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
A jövőben Szegeden készülnek a prémium autós navigációs rendszerek. Az NNG új szegedi fejlesztőközpontjában – amelyet szerdán adtak át – jelenleg 30-an dolgoznak, de a létszámot középtávon 200 főre kívánják növelni.

Műszerfalba épített eszközök

Az NNG a globális járműipar számára fejleszt élvonalbeli navigációs megoldásokat, melyeknek alapja a cég NavFusion Platformja: ez az autó rendszerébe szervesen illeszkedve a műszerfalba épített navigációt és a felhőalapú szolgáltatásokat kombinálja, okostelefonos támogatással.

Fejlesztőközpontot nyitott az autós navigációs rendszereket fejlesztő világcég, az NNG Szegeden, a Klauzál téren. A most városunkba települt társaság  induláskor harminc, jól képzett szakembert alkalmaz, ezt a létszámot azonban hamarosan 50, majd  200 főre szeretnék emelni – közölte Szombathelyi Péter megbízott vezérigazgató szerdán a helyszínen.

A szoftverfejlesztő cég választása azért eset Szegedre, mert az egyetemen hosszabb ideje magas színvonalú informatikai képzés folyik, és a városban több sikeres informatikai beruházás valósult már meg, valamint kiválóan vizsgázott Szeged infrastruktúrája is.

– Komoly növekedési terveink vannak, melyek megvalósításában a szegedi központ fontos szerepet játszik. Itteni kollégáink már most az NNG történetének egyik legnagyobb globális projektjén dolgoznak. Nagy várakozásokkal döntöttünk az itteni irodanyitás mellett közel egy éve, és büszkén látjuk, hogy a legjobb úton haladunk a megvalósításuk felé. Terveink szerint hónapokon belül üdvözölhetjük az ötvenedik szegedi kollégánkat” – mondta Szombathelyi Péter.

Az NNG új fejlesztőközpontja Szeged belvárosában, a Klauzál téri irodaházban kapott helyet, amelyet a cég díjnyertes budapesti központjával megegyező színvonalúra alakítottak át. A tervezés során a legmodernebb infrastruktúra, az igényes belsőépítészeti megoldások, és a bőséges, természetes fény biztosítása a kiemelt szempontok között szerepelt, annak érdekében, hogy valóban inspiráló és emberbarát munkahely várja a kollégákat.

A kreatív munkakörnyezet mellett az NNG budapesti szintű fizetést és izgalmas kihívásokat kínál nemzetközi, autóipari projektjein keresztül. A toborzás továbbra is folyik, az NNG szeretné megtalálni a régió legtehetségesebb szakembereit, elsősorban java-fejlesztőket és -tesztelőket.

Az NNG a járműipar számára fejleszt navigációs megoldásokat, melyeket több mint harminc autómárka alkalmaz. Az idei a harmadik esztendő, amikor a vállalkozás árbevétele 40 százalékot emelkedik, és a következő évekre is hasonló bővülést terveznek. Az NNG világszerte nyolcszáz alkalmazottat foglalkoztat, közülük csaknem 250 dolgozót tavaly, százat idén vettek föl – mondta el a megbízott vezérigazgató.

Solymos László alpolgármester az irodaavatón kiemelte, az önkormányzat mindvégig aktívan együttműködött a világcéggel, hogy otthonra találhassanak Szegeden. Bár a Tisza-parti városban az országos arányokhoz képest alacsony a munkanélküliség, ám mindig öröm, amikor egy-egy cég új munkahelyeket teremt.

– Különös öröm számunka, hogy egy elismert világcég települt a városba, amely kétszáz jól képzett és jól fizetett szakembert fog alkalmazni. Szeged így felkerül az informatikai ipar világtérképére – fogalmazott az alpolgármester, majd hozzá tette: a város és az NNG közös fejlesztéseken is gondolkodik.

Fritz Zsombor, az NNG új fejlesztői központjának vezetője kifejtette, a szegedi fejlesztők már most a cég történetének egyik legnagyobb globális projektjén dolgoznak.

A szakember hangsúlyozta, a központ együttműködése rendkívül szoros a Szegedi Tudományegyetemmel, csaknem húsz közös projektjük van a felsőoktatási intézménnyel, ahol tíz kutató folyamatosan az NNG megrendelésein dolgozik, a hallgatók számára pedig már kurzust is hirdetett a cég.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!