Beindult a szezon a Partfürdőn

Szegedi hírek | 2015. május 14. 08:14
Szeged, Újszeged, Partfürdő, strand, kemping, turizmus
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Szeged csodaszép plázsán tényleg mindenre van hely, lehetőség. Csak jó idő kell hozzá.

Az egyszerű, puritánul berendezett apartmantól a klímával, és minden jóval felszereltig számos ház közül lehet választani Újszegeden a Partfürdőn, ha valaki „komolyabban” is ki akar költözni, akár „szemből” is. Ráadásul az épületek jelentős részét frissen újították föl. – Két hete vagyunk hivatalosan nyitva, az első vendégek már javában kempingeznek – mutat körbe „birodalmában” László György fürdő- és intézményvezető a Partfürdőn. Joggal büszke, van mire: a szezonkezdetkor gyönyörű a több mint tizenhat hektáros terület. Nemcsak az apartmanok lettek kívül-belül felújítva: a közösségi és a szociális helyiségek is minden igényt kielégítenek. A lakókocsival érkezők is könnyebben jutnak már áramhoz, ezeket a vezetéket és a hozzájuk tartozó valamennyi elektromos csatlakozót kicserélték.

– Gyeprácsos beállókat csináltunk, ezeket jobban el lehet szeparálni, mint korábban. Összesen tíz ilyen lesz, azért mondom még jövő időben, mert az utolsó hármat a napokban fejezzük be. Nagyon sok virágot, fákat ültettünk, de vannak új, úgynevezett kiülő egységeink is – sorolta László György.

Az apartmanokban 150-en alhatnak összesen, rendre két-három ágyasak, saját fürdő és konyha tartozik hozzájuk. A partfürdőn röplabdázni és strandfocizni is lehet, saját hajókikötőjük van, akár csónakkal is lehet érkezni, meg távozni is – ideiglenesen. Ugyanis sárkányhajózni is lehet, ehhez persze sokan kell lenni, de céges csapatépítő tréningeknél például erre is van lehetőség.

– Sátrazni gyakorlatilag szinte bárhol lehet, a többség persze a Tisza-partra veri föl a sátrát, joggal – a belvárosban vagyunk, mégis csend, nyugalom van. Lekopogom, egyre több cégnek jut eszébe, hogy különböző rendezvényeket szervezzen ide a dolgozóinak: kijönnek, sütnek-főznek, jól érzik magukat, majd a kollégáik egy taxival hazamennek, vagy csak egyszerűen átsétálnak a hídon – mondta a fürdővezető. László György elmondta azt is, egyáltalán nem bánja, hogy idén nem volt ár, amikor a Tisza elfoglalja a Partfürdőt, akkor a víz elvonulása után hihetetlen mennyiségű iszapot kell letakarítaniuk.

Május végén pedig megnyílik a szabad strand is, vízimentők felügyelnek majd a fürdőzőkre.

Képeinket Iványi Aurél még a hét eleji napsütésben készítette.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!