Hirdets

A Somogyi-könyvtár új tárlatának Selfie a címe

Rövid hírek | 2015. május 7. 13:06
Somogyi-könyvtár, kiállítás
A Fiatal tehetségek a Somogyi-könyvtárban tavaszi rendezvénysorozatának kiállításán Boldizsár Mária fotóit láthatják az érdeklődők a bibliotéka első emeleti folyóirat-olvasójában.

A Selfie című tárlat megnyitója május 7-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik. Boldizsár Mária fotóit Nagy Károly festő- és grafikusművész, a Szegedi Szépmíves Céh elnöke ajánlja a közönség figyelmébe. A tárlat május 13-ig tekinthető meg.

A program Somogyi-könyvtár, az SZTE Tehetségpont és a SZTE Sófi Alapítvány szervezésében valósul meg.

Boldizsár Mária Boglárka 1994. február 11-én született Szegeden. 14 évesen, autodidakta módon kezdett el fotózni. Első önálló bemutatkozásának az E-galéria adott helyet 2010-ben, azóta több kiállítását is láthatta a közönség. Képeinek tematikája széleskörű: a természetfotózástól az akton át egészen a sajtófotókig terjed.

A 2010-13 közötti időszakra elnyerte a Szegedi Szépmíves Céh „Szekeres Mihály-ösztöndíját”, 2013 decemberében pedig a céh teljes jogú tagja lett.

Jelenleg az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar kommunikációs és média, valamint az egyetem alkalmazott fotográfus képzésén vesz részt.