Hirdetés Hirdetés

Egy csiga is lehet gyönyörű és érdekes

Szegedi hírek | 2015. április 29. 14:20
Szegedi Vadaspark, egyetemisták, SZTE, Kína
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Magyar–kínai hallgatói napot szerveztek magyar egyetemisták kínai társaiknak. Vadasparkozás, bowlingozás, kisvonatos városnézés, kínai „jellegű” ételek volt a program.

Két sanghaji egyetemről is érkeztek kínai hallgatók Szegedre, akik lassan, május 15-én visszatérnek hazájukba. Az itt eltöltött szemeszter végén nekik, velük szervezték meg az első magyar–kínai hallgatói napot.

Először a Szegedi Vadasparkban nézhettek szét, ahol a zsiráfetetés és a fókashow mellett a legérdekesebb állatok a csigák voltak a kínai diákonak. A pingvineket nézték éppen, amikor egyikük észrevette az úton „átsprintelő” puhatestűt: egyből köré gyűltek, és a nekünk, magyaroknak teljesen átlagos hétköznapi állatot gyermeki érdeklődéssel, kíváncsisággal figyelték. Ezután következett a zsiráfetetés: ahogy fogyott a répa, úgy lettek egyre bátrabbak és felszabadultabbak a kínai diákok, a végén már szelfizni is mertek etetés közben.

A zsiráfok után a fókashow-t is lelkesen végignézték. Megtudtuk, azért is tetszik nekik különösen minden állat, mert Sanghajban az ottani állatkertben soha nem nézhetnék az állatokat ennyire közelről, mint itt, Szegeden.

A Szegedi Vadasparkból a Kínai Nagy Falig vezetett az útjuk, ahol kínai jellegű ételeket ettek: az itteni szakácsoknak muszáj európai módon fűszerezni, így a levesek, tészták, húsok csak hasonlíthatnak a hazai ízekhez, de nem lehetnek olyanok. Majd a városnéző kisvonatra is fölültek és végül bowlingozni is elmentek Újszegedre.

„Ez egy szép barátság kezdete.”

Képeinket Iványi Aurél készítette.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!