Jövőbarát Napok kávétárlattal, kerámiákkal

Szegedi hírek | 2015. április 21. 22:12
kamarakiállítás, EDF Démász Galéria, Föld Napja
Két kiállítással is ünnepli a Föld Napját idén az EDF Démász. Tárlat nyílik a kávé történetéről és kiállításon mutatkozik be alkotásaival a moldvai csángó születésű, Pomázon élő keramikus, Petrás Mária.

Az EDF Démász elkötelezett a fenntartható fejlődés és a környezet védelme mellett. A társaság idén már hatodik alkalommal rendezi meg a Jövőbarát Napokat. A Föld Napjához kapcsolódóan az áramszolgáltató a szűkebb szakma és a művészet a nyelvén is megfogalmazza elkötelezettségét a természethez.

Az EDF Galériában 2015. április 22-én 17 órakor  egy időben két kiállítás nyílik.

A Föld leghíresebb növénye: a kávé

A kávé története, avagy a Föld leghíresebb növénye a kávécserje útja címmel nyílik kamara-kiállítás, amely egy szegedi magángyűjtő kávétörténeti érdekességeit mutatja be. A megnyitón nem marad el a kávékóstolás sem, amit a szegedi Dock Cafe baristája, Tanács Gábor szakmai tolmácsolásában élvezhet a közönség.

Kerámiák vallanak a természetről

A másik kamara-kiállításon a moldvai csángó születésű, hosszú ideje Magyarországon, Pomázon élő híres keramikus Petrás Mária alkotásait  tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás érdekessége, hogy Petrás Mária ezúttal lányával, Petrás Alinával együtt állít ki Szegeden, az EDF Galériában.

Nagykiállításon mutatkoznak be a Mártélyi Művésztelep alkotói

A Jövőbarát Napokhoz kapcsolódóan nagykiállítással is készül az EDF Galéria. A legendás Mártélyi Művésztelep több mint negyven alkotója mutatkozik be Szegeden, az EDF Galériában az április 30-án nyíló csoportos tárlaton. Dél-Magyarország egyik leghíresebb üdülőhelye, természeti nevezetessége több mint 50 éve ad otthont a legnagyobb magyar képzőművészek nyári alkotótáborának. Hogy mit adott a mártélyi Tisza-part a képzőművészeknek, azt minden érdeklődő megnézheti a Mártély 50 című kiállításon.

Fotó: mma-tv.hu
 

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!