Tiltakozó menet indul a Ságvári átnevezése ellen

Szegedi hírek | 2015. március 29. 19:46
Botka László, Ságvári Gimnázium, átnevezés, tiltakozás
Fáklyás felvonulást szerveznek hétfő este 7 órától a Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium átnevezése ellen tiltakozók. Az esemény Facebook-oldalán vasárnap estig közel 800-an jelezték, hogy részt vesznek a demonstráción.

Szeged kiáll értékeiért!

„Szeged kiáll értékeiért! Nem hagyjuk, hogy igaztalanul erőt fitogtassanak és ezzel elvegyék kiváló iskolánk jogos hírnevét! Én ott leszek a tömegben, remélem sokan leszünk!”

(Botka László polgármester)

Fáklyás felvonulást tartanak hétfő este a Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium átnevezése ellen tiltakozók. A résztvevők este 7 órától gyülekeznek majd az Aradi Vértanúk terén és 19 óra 30 perckor indulnak el a Rákóczi téri kormányhivatalhoz, ahol petíciót adnak át. A menet a Kárász utca – Széchenyi tér – Kossuth Lajos sugárút útvonalon halad a járdán, hogy a forgalmat ne zavarják.

A Ne nevezzék át a Ságvárit Facebook-oldalon – ahol már több mitn 11 ezerre növekedett a tiltakozók száma – azt írják a szervezők, hogy „akinek van ságváris pólója, öltse fel! Fáklya valószínűleg nem jut mindenkinek, de az okostelók egész jól világítanak…”