Bűnmegelőzési vetélkedő lesz az Ifjúsági Házban

Szegedi hírek | 2015. január 26. 13:26
Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, Szegedi Ifjúsági Ház, bűnmegelőzés, vetélkedő
Városi bűnmegelőzési vetélkedőt szervez az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont középiskolás diákok részére. A kedden délután megrendezésre kerülő vetélkedőn részt vevő ötfős szegedi diákcsoportok hét állomást végigjárva küzdhetnek majd a pontszerzésért.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Szegedi Ifjúsági Ház egész tanévet átfogó projektet indított tavaly ősszel, amelynek során a bűnmegelőzés témakörei iránt érdeklődő középiskolás diákok szabadidejükben tréningek, előadások, tapasztalatszerző látogatások és gyakorlatok alkalmával szereznek és adnak át ismereteket a bűnmegelőzésről.
A projekt keretében az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont csapata középiskolás önkéntesek bevonásával január 27-én, kedden városi szintű bűnmegelőzési vetélkedőt szervez középiskolás diákok részére. A délután 3-tól este 6 óráig megrendezésre kerülő vetélkedőn részt vevő 5 fős diákcsoportok hét állomást végigjárva küzdenek majd a pontszerzésért. Az első három helyezett csapatot 20, 30 és 50 ezer forint értékű nyereménnyel jutalmazzák a szervezők. A vetélkedőn való részvétel előzetes felkészülést nem igényel, főleg gyakorlati, problémamegoldó feladatokból épül fel.

A vetélkedő állomásainak előkészítésében és lebonyolításában a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola, az ATI-Császárné Autósiskola, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya segíti a D2 csapatának munkáját.

Az esemény a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg.