Hirdetés Hirdetés

Kedden újra Konfuciusz Teaház

Szegedi hírek | 2015. január 25. 11:42
Konfuciusz Teaház, tea, Konfuciusz Intézet, Kusai Sándor
Decemberben, hagyományteremtő céllal szervezte meg az SZTE Konfuciusz Intézete a Szegedi Közéleti Kávéházzal közösen a Konfuciusz Teaházat, amelynek akkor óriási sikere volt. A rendezvény január 27-én délután 5 órakor folytatódik a Rektori Hivatal Dísztermében.

A hagyományos kínai módon készített teakülönlegességek kóstolását beszélgetés is színesíti majd, amelynek témája „Kínai álom – Honnan jött és merre tart Kína”. A vendég Kusai Sándor, Magyarország volt pekingi nagykövete, aki 6 évig töltötte be ezt a posztot és az egyik legfelkészültebb Kína-szakértő az országban. Beszélgetőpartnere az intézmény igazgatója Mohr Richárd lesz majd. 

A délután 5 órakor kezdődő beszélgetés során szó esik majd a magyar-kínai kapcsolatokról, Kína kultúrájáról és arról, hogy egy európai ember miként látja ezt az országot.

A Teaház sorozata ezt követően a tervek szerint havonta jelentkezik majd, a rendezvény célja, hogy a Kína iránt érdeklődők egy csésze – Szegeden egyedül itt kóstolható igazi – kínai tea mellett beszélgetve ismerkedhessenek meg Kínával. A továbbiakban is közismert emberek színesítik majd a programot, akik segítségével a résztvevők jobban megismerhetik Kínát, az ország hagyományait, fejlődésének titkát és a kínai embereket.