A francia nő szerzője lesz a Somogyi vendége

Szegedi hírek | 2014. október 10. 13:08
Somogyi-könyvtár, Országos Könyvtári Napok, Fábián Janka
A jövő héten is folytatódnak az Országos Könyvtári Napok szegedi rendezvényei a Somogyi-könyvtárban. Az irodalomkedvelők személyesen is megismerhetik Fábián Jankát, korunk egyik legnépszerűbb szerzőjét október 14-én, kedden délután 5 órától a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában.

Az írónő honlapján Kármán József gondolatát választotta mottóul: „Szabadon írok, mert ezt törvényemmé választottam. Szívem teljességéből írok, mert a szívre akarok munkálni.”

Fábián Janka nosztalgikus történelmi regényei a magyar romantikus regényirodalom legszebb hagyományait idézik – így ajánlja az Emma-könyvek, A német lány, Lotti öröksége, A francia nő és még számos nagy sikerű mű írójának könyveit a www.libri.hu internetes oldal.

Fábián Janka a Miskolci Egyetem angol-történelem szakának elvégzése után az Eötvös Loránd Tudományegyetem francia szakán szerzett oklevelet. Az írás mellett angol-francia nyelvtanárként és fordítóként dolgozik.

A „Múltunkból érthetjük meg a jelenünket” című író-olvasó találkozó a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.