Új körzeti megbízotti iroda nyílik Felsővároson

Szegedi hírek | 2014. szeptember 30. 13:02
Solymos László, rendőrség, Kenyeres Lajos, körzeti megbízott, iroda
A lakossági igényeket figyelembe véve, néhány héten belül megnyílhat Szeged legújabb körzeti megbízotti irodája a Kereszttöltés utcában jelentette be Solymos László alpolgármester a helyszínen tartott keddi sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt években Szegeden tíz körzeti megbízotti iroda nyílt meg. A júniusban Solymos László és Kenyeres Lajos önkormányzati képviselők javaslata alapján arról döntött a közgyűlés, hogy a Keresztöltés utca 29. szám alatt, valamint a Csongrádi sugárút 106. szám alatt, az Északi városrészben két új iroda létesüljön. A helyiségeket az IKV-n keresztül a város biztosítja a rendőrségnek. Az ingatlankezelő a napokban írta alá a Csongrád megyei Rendőr-főkapitánysággal a szerződést, így hamarosan megnyílhatnak az irodák.

Solymos László elmondta, a két irodát a lakosság igényeit figyelembe véve alakították ki, hogy ezzel is erősödjön a környékben élők szubjektív biztonságérzete. A Csongrádi sugárúti iroda három városrész lakóit– Északi városrész, Makkosháza és Rókus – szolgálja majd, akik számára biztonságérzetet jelent majd a rendőrök jelenléte, akiket probléma esetén azonnal megtalálnak majd – tette hozzá az alpolgármester.

Kenyeres Lajos képviselő elmondta, több fogadóóráján is felmerült az igény, hogy a környék biztonságának erősítése miatt szükség lenne egy körzeti megbízotti irodára. A képviselő kiemelte, a városrész biztonságos, barátságos és élhető környék, de az itt élőket megnyugtatja a rendőrök folyamatos jelenléte. Kiemelte, képviselőként nagyon jó kapcsolata van a Tarjáni rendőrőrs munkatársaival, valamint a polgárőrökkel is, mindkettőt képviselői alapjából is folyamatosan támogatja.

Solymos László hozzátette Szeged a bűnelkövetések szempontjából kevésbé fertőzött település, igen alacsony a százezer főre jutó bűncselekmények száma, azonban a lakossági igényeket vették figyelembe a két körzeti megbízotti iroda létrehozásakor.