Hirdetés Hirdetés

A Dugonics téren ünnepel a Konfuciusz Intézet

Szegedi hírek | 2014. szeptember 25. 14:18
Konfuciusz Intézet, Konfuciusz Intézetek Napja, Dugonics tér, Szegedi Tudományegyetem
Az egyetem Dugonics téri épülete előtt első alkalommal rendezik meg szombaton a Konfuciusz Intézetek Napja programjait. Többek között sárkánytánccal, kínai divatbemutatóval, énekkel, játékkal, zenével és kínai ételkóstolóval várják az érdeklődőket. A megjelenteket Botka László polgármester is köszönti.

Az SZTE Konfuciusz Intézet egész napos szabadtéri kulturális programot szervez Szegeden, a Dugonics téri nagyszínpadon szeptember 27-én, szombaton délelőtt 10-től este 6 óráig. Az érdeklődőket többek között sárkánytánccal, kínai divatbemutatóval, énekkel, játékkal, zenével, kínai ételkóstolóval és további meglepetésekkel várják. Köszöntőt mond Pál József, a SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese, továbbá Ujhelyi István, az SZTE Konfuciusz Intézet elnöke, valamint Botka László, Szeged város polgármestere.

Az SZTE Konfuciusz Intézet a város részére átad két interaktív képernyőt, valamint az együttműködő oktatási intézmények vezetői részére könyveket, a partneriskoláknak pedig réztáblákat adományoz.

A rendezvényideje alatt egy nagyszínpadon és 9 sátorban folyamatosan programokkal, játékokkal, a kínai kultúrát és mindennapokat megidéző érdekességekkel várják a szegedieket.