Elképesztő demagógiával kampányol a Fidesz

Szegedi hírek | 2014. szeptember 10. 11:02
iskola, sérültek, Gemma Egyesület, oktatás, Solymos László, közlemény
A Fidesz álcivil polgármesterjelöltje hetek óta gyűlöletkampányt folytat a jelenlegi városvezetéssel szemben. Kothencz Jánost még a tények sem zavarják abban, hogy baloldali riválisát rossz színben tüntetesse fel. Solymos László alpolgármester szerint most még ennél is tovább ment: a sérült gyerekek ügyét használja fel politikai céljai eléréséhez.

Kothencz János szerint a jelenlegi városvezetés gátolja a sérült gyerekeket nevelő Gemma Egyesület munkáját. Szeptember 29-ig közel hétmillió forint előleget kell előteremtenie a Gemma vezetőinek ahhoz, hogy Szőregen működő, immár szűkösnek bizonyuló intézményüket a Bakay Nándor utcában lévő ingatlanra cserélhessék. A hét éve üresen álló, önkormányzati tulajdonú ingatlant jogi okokra hivatkozva nem adja bérbe a város, 69 millió forintért meg kell vásárolniuk azt a civileknek – állítja Kothencz János, miközben az ingatlant a Fidesz-Jobbik többség jelölte ki értékesítésre, ezért a város nem adhatja bérbe. 

A városháza közleményben tiltakozik a Fidesz álcivil polgármesterjelöltjének hamis vádjai miatt.

„Elképesztő méreteket öltött a Fidesz-Kothencz demagógia, olyannyira, hogy már képes a sérült, beteg gyermekek ügyét is kampánycélokra felhasználni.

A tények: A hivatkozott, Bakay Nándor utcai ingatlant az Fidesz-Jobbik többség jelölte ki értékesítésre, amelynek zászlaja alatt ma Kothencz János kampányol. Az önkormányzat jobboldali többsége ugyanis megemelte Szeged város eladandó ingatlanjainak számát, elsősorban azért, hogy az így befolyt összeget saját céljaira, például futball támogatásra szórhassa el.

Így a városvezetés az ingatlant bérbevenni kívánó Gemma egyesületnek csak azt mondhatta, ami a törvényben áll, nevezetesen, hogy eladásra kijelölt ingatlant nem lehet bérbevenni.

Felajánlotta – és támogatólag a közgyűlés elé vitte – ugyanakkor, hogy az egyesület megvehesse, mégpedig zártkörű pályázaton, ötévi részletre az ingatlant. A Gemma egyesület ezt a megoldást elfogadta, ezért most teljesen értetlenül állunk a történet előtt.

Amennyiben azonban Kothencz János valóban ingyen szeretné ingatlanhoz juttatni az egyesületet, jó néhány üresen álló és nem eladásra kijelölt egyházi és állami ingatlan között válogathat.”– áll Solymos László alpolgármester közleményében.