„Rövidgatyás” fogadóórát tartott Ujhelyi a SZIN-en

Szegedi hírek | 2014. augusztus 29. 00:49
fogadóóra, SZIN, Ujhelyi István
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Szegedi fiatalokkal találkozott a SZIN-en Ujhelyi István Európa parlamenti képviselő. A fesztivál civil falujában csütörtökön egész délután pártállástól függetlenül „rövidgatyás” fogadóórán várta a képviselő az érdeklődő fiatalokat. Sokan éltek is a lehetőséggel, hogy elmondják gondjaikat, problémáikat a szocialista képviselőnek.

Képviselő a SZIN-ről

– 2003-ban, amikor Botka László polgármesterrel együtt felélesztettük Csipkerózsika álmából a SZIN-t, egy országosan ismert, önfenntartó rendezvényt hívtunk életre. 2010-ben a szegedi Fidesz-Jobbik birtokba vette a fesztivált, és jelentős veszteséget halmozott fel. Három éve nem is jártam a fesztiválon, most azért is jöttem, mert időközben az uniós turisztikai bizottság alelnökévé választottak és segíteni szeretnék, hogy nyereségesen működjön – mondta Ujhelyi István.

–  A fiatalok nem szívesen jönnek be egy pártirodába, hogy elmondják problémáikat. Ezért most én jöttem a helyükbe, hogy itt a fesztiválon kötetlenül beszélgethessünk – mondta az EP-képviselő. – A huszon-harminc éveseknek is a munkanélküliség a legnagyobb problémája. Döbbenetes, hogy már több mint 600 ezer a gazdasági kényszerből külföldre emigrált magyarok száma, miközben a kormány becsukja a szemét és sikerpropagandát folytat. Erről is szeretném megismerni a SZIN-ező fiatalok véleményét. Tudni szeretném, hogy konkrétan mik a problémáik és hogyan képviseljem azokat Brüsszelben.

Ujhelyi István a közelmúltban úgynevezett Hazaváró programot is indított, amellyel megpróbálja a sokszor kiszolgáltatott magyar vendégmunkások érdekeit képviselni, de – mint mondta – a végcél az, hogy olyan országot teremtsünk, ahová érdemes lesz hazajönni. – Augusztus elején kérdéssel fordultam Varga Mihály gazdasági miniszterhez, hogy miért akadozik Magyarországon az unió által finanszírozott Ifjúsági Garancia Program, amely a 26 év alatti fiataloknak biztosítana munkát. Egyelőre csak udvarias elutasítást kaptam, érdemi választ a mai napig nem. 

Ujhelyi István elmondta azt is, tavasszal 1600 fiatal vállalkozó pályázott európai uniós forrásokra, de máig sem választ, sem pénzt nem kaptak.