Jótékonyság: elárverezik az FC Parma mezét

Szegedi hírek | 2014. július 10. 13:02
FC Parma, focimez, labdarúgás, árverés, jótékonyság, jótékonysági árverés, Botka László
Az FC Parma futballcsapatának egy különleges mezét árverezi el a szegedi önkormányzat a Délmagyarország segítségével. A limitált darabot Botka László polgármester Federico Pizzarottitól, Parma polgármesterétől a kajak-kenu világbajnokságon vehette át, cserébe pedig az EHF-kupa győztes Pick Szeged kézilabdacsapat játékosai által aláírt mezt adott ajándékba.

A Szeged és Parma közötti több mint húszéves testvérvárosi kapcsolat eredményeként Federico Pizzarotti, Parma polgármestere felajánlott egy limitált kiadású mezt, hogy egy árverésen a befolyt összeget jótékony célra fordítsák. 

Parma csapata tavaly emlékmérkőzéssel ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, amelyre 22 korhű mezt is készítettek. Ezt a szerelést egyetlen alkalommal, 2013. december 15-én a Cagliari elleni mérkőzésen viselték a csapat játékosai.

Ennek egyik példányát – amelyet a brazíliai világbajnokságon a válogatottban is szereplő Antonio Cassano viselt – hozta el ajándékba Federico Pizzarotti Szegedre. Szeged előtt Ferenc pápa kapta meg az első mezt, míg a korábbi olasz kormányfő, Enrico Letta a második szerelés tulajdonosa lett.

Az FC Parma futballcsapatát 1913-ban alapították. Az azóta eltelt 100 év alatt többek között két UEFA-kupát, egy Kupagyőztesek Európa-kupáját, egy Európai Szuperkupát, három Olasz Kupát és egy Olasz Szuperkupát nyert. 

Az árverésen befolyt összeget a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kapja meg. Az FC Parma-mez kikiáltási ára 10 ezer forint. Licitálni a licit@delmagyar.hu e-mail címen lehet. A mez megtekinthető július 13-áig a Suncity Karneválon a Rádió 88 standjánál.