Hirdetés
Hirdetés

A Parlamentben is szó volt a vadasparki lenyúlásról

Szegedi hírek | 2014. június 30. 18:17
Szabó Sándor, Vadaspark, uniós pénz, lenyúlás, Lázár János, Parlament, azonnali kérdés
Szabó Sándor országgyűlési képviselő a Parlament mai ülésén azonnali kérdést intézett Lázár Jánoshoz, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez a Vadasparkban felépített magánberuházás ügyében, ahol a szocialista politikus szerint több mint 220 millió forint tűnt el. Lázár János válaszában az ügy kivizsgálását ígérte.

A Parlament mai ülésén fordul Lázár János miniszterhez Szabó Sándor képviselő a Vadasparkban, egy magánbefektető, a Titan Project’s House Kft. által uniós forrásból megvalósított beruházás ügyében, ahol vélhetőleg 220 millió forint tűnt el. A cég 185 millió forint pályázati pénzből és saját forrásból valósította meg a papíron 260 millió forintos beruházást. 

Szabó Sándor felszólalásában elmondta, a cég 80 millió forint önrészt vállalt, pedig az előző 4 évben csak 10 millió forintos árbevételt produkált. Kiemelte, a nyertes cég több szálon is kötődik a helyi Fideszhez és annak vezetőjéhez, Gyimesi Lászlóhoz. A Titan Project’s House Kft. kiadója és alapítója a Fidesz helyi újságjának, amelyet legnagyobbrészt reklámoknak álcázva az önkormányzati cégek finanszíroznak az adófizető szegediek pénzéből. A cég tulajdonosa egy másik vállalkozásban is érdekelt, amelynek egyik tulajdonosa Gyimesi László helyi Fidesz elnök volt személyi titkára, a másik pedig a Szóda főszerkesztője, aki a szegedi Fidesz rendezvények állandó műsorvezetője.

Szabó Sándor kiemelte, a projekt keretén belül felépült egy 16 elemet tartalmazó játszótér, felállítottak 5 információs oszlopot és megvásároltak 50 tabletet. Ezek összértéke a politikus szerint 40 millió forint körül van, azaz 220 millió forint egyszerűen eltűnt. Az üggyel kapcsolatban a szegedi képviselő három kérdést tett fel Lázár Jánosnak:

- Hogyan nyerhet el egy 1,7 millió forintos árbevételű cég 185 millió forint uniós támogatást?

- Mire költötték ezt a pénzt, mivel a beruházás láthatóan nem került ennyibe?

- Milyen megtérülést mutattak be az uniónak, akkor, amikor 2013-ban a Titan Project’s House Kft.-nek mindössze 509 ezer forint bevétele származott a játszótér üzemeltetéséből?

Lázár János először viccesen reagált és szerinte nem lehet túl hatékony az a fideszes újság, mivel Szabó Sándor bekerült a parlamentbe. Emellett elmondta, a közreműködő szervezet vizsgálta az adott beruházást, de semmi hibát nem talált benne. Hozzátette, amennyiben Szabó Sándor képviselőtől újabb adatokat és információkat kap, akkor teljes körűen újra felülvizsgálja a projekt megvalósítását.

Viszontválaszában Szabó Sándor meglepődésének adott hangot, mivel nem ilyen válaszra számított. Megköszönte a miniszter felajánlását és megígérte, minden információt a rendelkezésére bocsát annak érdekében, kiderüljön hová is tűnt el a közel negyedmilliárd forint. Felhívta a figyelmet arra is, hogy pont a játszótérrel szemben épült meg néhány éve a zsiráfház, egy 400 négyzetméteres, emeletes épület, kifutó és egyéb kiszolgáló létesítményekkel, 130 millió forintból.

Az ügyről szóló előző cikkünket itt olvashatja el

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés