Újrókusi gyermeknap görkorcsolya kupával

Szegedi hírek | 2014. május 31. 15:07
gyermeknap, Solymos László, Ménesi Imre, Búvár tó, görkorcsolya, Európa Kupa
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Az idén már nyolcadik alkalommal szervezték meg a Búvár tó mellett a környéken élők számára a gyermeknapot. Szombaton délelőtt családok népesítették be a tó mögötti zöld területet. Ez alkalommal a rendezvény csatlakozott a szomszédos görkorcsolya pályán zajló Európa Kupa futamhoz.

12 ország versenyzői küzdöttek

A nemzetközi Görkorcsolya Európa Kupa futam versenyzőit a város nevében Solymos László alpolgármester köszöntötte. A 12 ország fiatal sportolóinak elmondta, a Tisza-parti város a magyar görkorcsolyasport egyik fellegvára, és a város büszke arra, hogy nemzetközi versenyeket rendeznek a szegedi pályán. Végül azt kívánta a versenyzőknek, hogy jó emlékeket vigyenek magukkal Szegedről.

A borongós, hűvös idő ellenére is több százan látogattak ki a rendezvényre, ahol a gyerekek és a felnőttek is bőven találtak maguknak érdekes, színes programot.

Ménesi Imre, a terület önkormányzati képviselője elmondta, a rendezvény egyidős a szomszédos, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas városi görkorcsolyapályával, ahol a hét végén tizenkét ország versenyzői mérkőznek meg egymással. Így az idei gyermeknap egyben a görkorcsolya sportot is igyekszik népszerűsíteni. 

A környéken élő gyermekeket és szüleiket számtalan ingyenes programmal, szórakoztató rendezvénnyel várták szombaton. Többek között ugrálóvárral, lovaglással, lovaskocsizással, arcfestéssel, kreatív játékokkal szórakoztatták a területen élő családokat, de délután a kisvonattal is tehettek egy kört a kikapcsolódni vágyó családok. 

A téren felállított színpadon többek között ugrálókötél-bemutatót tartottak, de a gyermektornászok is színes műsorral lepték meg a gyermeknap résztvevőit. 

– Azt szeretnénk, hogy egész nap együttlegyenek a családok, ezért gondoskodtunk arról is, hogy a felnőtteknek ne kelljen főzni. Önköltségi ár alatt kilenc bográcsban főzünk 900 adag marhapörköltet ebédre – mondta Ménesi Imre.