A középiskolásoké lesz az egész hét Szegeden

Szegedi hírek | 2014. március 31. 15:04
középiskolások, IH Rendezvényközpont, program, KÖ7
A szegedi középiskolásokat szeretné aktivizálni az az egyhetes rendezvénysorozat, amely hétfőn kezdődött az IH Rendezvényközpontban. A régi hagyományokat újjáélesztő program a közös alkotásra, a szabadidő kulturált eltöltésére igyekszik lehetőséget kínálni a 14-18 éves korosztály számára.

A KÖ7 elnevezésű programsorozaton a fiatalok többek között elkészítenek egy installációt Szegedről. Az „Építmény” elnevezésű közösségi alkotás egyben kiállító térként is funkcionál, ahol a hét folyamán bemutatásra kerülnek különböző Szegedhez kötődő képzőművészeti alkotások.

Az egy hét során minden nap más és más művészeti ágakat vesznek górcső alá. Hétfőn az építészet, a film, a fotózás, és a számítógépes grafika a téma, kedden a képző- és iparművészet, szerdán az irodalom, csütörtökön a színjátszásé és a táncé, pénteken pedig a zenéé lesz a főszerep. 

A közös alkotómunka mellett egyéb értékes programokat is kínálnak a D2 szervezői, minden nap változatos műhelytevékenységekben és a D2 interaktív klubfoglalkozásain vehetnek részt az IH-ba ellátogató fiatalok.

A kezdeményezéshez neves művészek, előadók, intézményvezetők is csatlakoztak és betekintést engednek munkájuk titkaiba. A helyi fiatal alkotók és fellépők pedig bemutatkozhatnak az Ifjúsági Ház színpadain.

Az ingyenesen látogatható eseménysorozat szombat délután a Belvárosi mozi Balázs Béla termében, valamint az IH–D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpontban koncertekkel zárul.