Az Ifjúsági Ház Fejlesztő- és médiaközpontot nyitott

Szegedi hírek | 2014. február 7. 13:22
Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft., Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont
A Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ifjúsági irodát és ifjúsági közösségi teret hozott létre a Dózsa György utca 2. szám alatti épületében IH – D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont néven. Az iroda egyszerre hozza vissza a klubok, klubtevékenységek értékeit és információkkal, tanácsokkal szolgál a betérő fiatalok számára.

Az Ifjúsági Ház az iroda létrehozásával is hangsúlyozni szeretné, hogy újra az ifjúság házává kíván válni. Céljuk, hogy a hozzájuk betérő 13-29 éves fiatalok számára lehetőséget biztosítsanak különböző tevékenységek kipróbálására, ötleteik megvalósítására, akár nemzetközi projektek megszervezésére. A D2-ben működő ifjúsági iroda, közösségi tér és rádióstúdió minden hétköznap délután 2 és este 6 óra között várja az érdeklődő fiatalokat, illetve előzetes egyeztetés esetén más időpontokban is lehetőség van a helyiségek használatára. 

Az IH munkatársai a jövőben nemcsak a D2-ben, hanem külső helyszíneken is keresik a lehetőségeket a fiatalok közösségi tevékenységekbe történő bevonására. Iskolai felkereső alkalmakat szerveznek, valamint Csongrád megye egész területén „Médiakommandó” szolgáltatást nyújtanak, amelynek keretében a helyi programokon részt vevő fiatalok bevonásával videofelvételeket, valamint „instant újságokat” készítenek.