Lemond mandátumáról Keresztúri Farkas Csaba

Szegedi hírek | 2013. november 22. 00:16
garázdaság, ítélet, bíróság, Szegedi Törvényszék, Jobbik, Keresztúri Farkas Csaba
Lemond önkormányzati képviselői mandátumáról Keresztúri Farkas Csaba, a szegedi közgyűlés jobbikos tagja, akit csütörtökön a Szegedi Törvényszék csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt jogerősen tíz hónap, végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott.

A politikus közleménye szerint képviselői mandátuma mellett a Jobbik szegedi szervezetének alelnöki posztjáról is lemond.

Úgy fogalmazott, sajnálja, ha magánéleti botlása bármilyen formában negatív fényt vetett a Jobbikra.

A közleményben kitért arra is, felülvizsgálattal fog élni, mert a bírósági ítélettel nem ért egyet, és “erkölcsi szempontból” sem tudja elfogadni. Úgy érzi, hogy a büntetés súlyosságát politikai szerepe is befolyásolta - tette hozzá.

A helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló törvény alapján a képviselő megbízatása a lemondástól függetlenül is megszűnt volna, mivel a politikust szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték.

Keresztúri Farkas Csaba még 2011. november 25-én a szegedi egyetem jogászbálján verekedett össze egy testvérpárral, akik húgukat akarták megvédeni a politikus tolakodó közeledésétől.