Csökkenti árait az EDF DÉMÁSZ

Rövid hírek | 2013. november 5. 11:58
EDF Démász, áram, ár, csökkentés
A kormányzati szándéknak megfelelően 2013. november 1-től 11,1 %-kal csökkent a villamosenergia-szolgáltatás ára az EDF DÉMÁSZ lakossági fogyasztói számára, a kisüzleti fogyasztók szolgáltatási ára nem növekedett.

A kormányzati jogszabály-módosítások következtében 2013. november 1-jétől 11,1 %-kal csökkent az áram ára a lakossági fogyasztók számára az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén is. A villamos energia árának csökkenése mellett a hálózathasználat díja a korábbival közel azonos maradt, a törvényben előírt továbbszámlázott tételeket mostantól a lakossági fogyasztóknak már nem kell megfizetni, így alakult ki a 11,1 %-os végfelhasználói ár változás.

Lakossági ügyfeleink november elsejétől áramszámlájuk végösszegében tapasztalják majd a csökkenést, mely átlagos havi 200 kWh fogyasztás esetén havonta 1000 forint megtakarítást jelent majd. A 11,1 %-os mérséklés az ún. „éjszakai” áram egységárára is érvényes. Az egyetemes szolgáltatásban vételező úgynevezett kisüzleti felhasználók bruttó végfelhasználói ára gyakorlatilag változatlan maradt. Bár a villamos energia ára számukra is csökkent, a hálózathasználati díj közel változatlan mértékű maradt, a törvényben előírt továbbszámlázott tételek azonban kismértékben növekedtek.

A 2013. novembertől hatályos egységárak részletesen a www.edfdemasz.hu oldalon találhatóak meg.