Hétezren mozogtak a nagy sportágválasztón

Szegedi hírek | 2013. szeptember 22. 12:52
Nagy Sportágválasztó, Kisstadion, amerikai foci
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Közel hétezren vettek részt a Szegedi Nagy Sportágválasztó két napján – pénteken és szombaton – az újszegedi Kisstadionban és a sportuszodában. Az idén is a küzdősportok számítottak a legnépszerűbbnek: a karatét, a kempot és az ökölvívást sokan kipróbálták ki, de népszerű volt az amerikai foci is.

Az amerikai focira szavaztak a legtöbben

Az idén először Szegeden is kiosztották a sportágak közötti nívódíjat. A negyvennél is több sportág közül a szavazatok alapján az amerikai focit tüntették ki a látogatók a Nagy Sportágválasztói Érdeméremmel – a szavazók úgy vélték, ez volt idén a legkreatívabb és leglátványosabb sport a rendezvényen.

A rendezvényen az idén hivatalosan helyet kapó 43 sportágból 4 – a vízilabda, az úszás, a sárkányhajó és a kajak-kenu – képviselte a vizes sportokat, amelyek a sportuszodában kaptak helyet, a többi 39-nek a Kisstadion adott otthont. A megszokott, visszatérő sportágak – mint a különböző küzdősportok és harcművészetek, vagy az amerikai futball, a rögbi, a kézilabda, a női labdarúgás, az atlétika, a sportlövészet és a táncsportok – mellett olyan kuriózumok is helyet kaptak ezúttal, mint a tengerentúlon remekül bevált készségfejlesztő sportpoharak, a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete által tartott bocsabemutató, vagy éppen a kutyás frizbi. 

A pénteki erős kezdés után szombaton sem lankadt az érdeklődés a szegedi sportmustra iránt. Míg az első napon estére 3500 érdeklődők regisztráltak, szombaton nagyjából ugyanennyien voltak kíváncsiak a programokra, így körülbelül hétezer látogatót fogadtak a szegedi sportuszodában és a Kisstadionban. 

A két évvel ezelőtti rendezvényhez képest – amikor közel 9 ezren vettek részt a programokon – ugyan valamennyivel kevesebben voltak idén, de ez leginkább annak tudható be, hogy ezúttal két másik rendezvény – a makói és a szentesi – is egy időben volt idén a szegedivel, szeptember utolsó hétvégéjén pedig Hódmezővásárhelyen bonyolítják majd le a Nagy Sportágválasztót.