Nem jut pénz a szegedi vízilabdának?

Szegedi hírek | 2013. augusztus 6. 12:06
A-HÍD Szeged, férfi vízilabda, támogatás
Játszóteret építenek és szétszórják huszadrangú sportkörök között a pénzt, a sikeres vízilabdásoknak semmi nem jut – állítja Szentgyörgyi Pál, a szegedi sportbizottság elnöke. Nógrádi Tibor, a bizottság tagja szerint viszont túl sokat akarnak a pólósok. Cserhalmi Julianna klubelnök a sportág teljes leépülésétől tart.

Kiesett a Szeged 2011 az NBII-ből, így a támogatásra szánt 20 millió forint a megkötött szerződés értelmében visszaszállt a városra. A július eleji sportbizottsági ülésen többen jelezték, igényük lenne a pénz egy részére.

Szétszórták a pénzt

Vérlázítónak tartja Szentgyörgyi Pál, a bizottság elnöke, hogy a bizottságban, többségben levő jobboldali képviselők már rá is tenyereltek a pénzre. 3,6 millió forintot játszótér építésére, míg 8 millió forintot súlyemelésre, búvárúszásra és asztaliteniszre szánnak. A 20 millióból maradó 8 millió forint körüli összegre is van jelentkező, ezt a pénzt az UTC futsal játékosok kapnák, Szentgyörgyi szerint ezzel az NBIII-as futbalt  támogatnák bújtatottan, hiszen a futsal játékosoknak átjátszási lehetőségük van. A sikeres vízilabda csapatnak semmi nem jutna a pénzből, holott így az A - HÍD VE férfi vízilabdacsapat nem tud nemzetközi bajnokságon elindulni – véli a sportbizottság elnöke.

Túlzó igények

Felháborítónak tartja a vádaskodásokat Nógrádi Tibor, szerinte a vízilabdások túl sokat akartak, mind a 20 millió forintra igényt tartottak volna. Nógrádi emlékeztetett arra, hogy az összeg felét, 10 millió forintot felajánlottak a pólósoknak. A szerdai sportbizottsági ülésen – Nógrádi szerint – újra terítékre kerül a szegedi férfi vízilabdacsapat ügye.

Félő, hogy eltűnnek a szponzorok

Egyre fogy a szponzorok „ereje” – állapította meg Cserhalmi Julianna, az A-Híd klubelnöke. Az elmúlt években kitartóak voltak a csapatot támogató cégek, de egyre nehezebb a helyzetük, s félő, hogy hasonló helyzet áll elő, mint az evezősöknél és teljesen szponzorok nélkül maradhat a vízilabda is Szegeden. A klubelnök szerint a támogatók számára előnyös, ha nemzetközi versenyeken indulhat a csapat, sok nézőt csalogatva a meccsekre. 

Már az is sajnálatos, hogy ilyen versenyt csak Hódmezővásárhelyen tudott a csapat játszani, hiszen a szegedi csarnok nem felel meg a nemzetközi előírásoknak. Cserhalmi Julianna szerint a pólósok gondja túlmutat a mostani pénz vitán, bár az kétségtelen, hogy ha nem részesülnek támogatásban, akkor nem tudnak nemzetközi kupán elindulni. 

Azt, hogy mekkora összegre lenne szükségük, csak becsülni lehet – mondta Cserhalmi Julianna - hiszen nem lehet megjósolni, hogy milyen csoportba sorsolják ki őket, a Fekete tengerig kell- e utazniuk, vagy csak Szerbiáig. A költségek ekkora pontossággal nem számolhatók ki. Mindenestre, tette hozzá a klubvezető, az A-HÍD csapata, eddigi sikerei alapján méltán számíthatna a város támogatására, hiszen a dicsőséget együtt aratják le.

Forrás: Szeged24