Hirdetés

Elérhető a Szegedi Tükör 2013. februári száma

Szegedi Tükör | 2013. február 17. 20:29
Aki föllapozza a Szegedi Tükör legfrissebb számát, hosszú és tartalmas beszélgetést találhat Botka László polgármesterrel, aki az évad elején a megszokott módon a Közéleti Kávéház nézői előtt beszélt a 2013-as év költségvetéséről, gondjairól és terveiről. Az írásból megtudhatjuk, hogyan – a polgármester szerint csak „igazságtalanul és kegyetlenül” lehet a kormányzati elvonások okozta másfél milliárdos hiánnyal megbirkózni, hogy ennek ellenére a város nem szándékozik újabb adókat terhelni a lakosságra és az is kiderül, mi a város első emberének véleménye az „egyeniskolás, egyenköpenyes” oktatási államosításról.

A lap egy írása segít eligazodni a járási kormányhivatalok felállásával kialakult új ügyintézési rendben – megtudhatjuk persze azt is, hogy a közigazgatás sem egyszerűbbé, sem olcsóbbá nem vált az átszervezéssel.
Milliós pályázati forrásból újulhatnak meg Szeged óvodái – és ezúttal nemcsak a tárgyi feltételek javulnak, különleges szakmai továbbképzéseken is részt vehetnek az óvodapedagógusok, sőt az is kiderül: a tehetséggondozást nem lehet elég korán elkezdeni.
Összesen 14 alkotóját, kulturális menedzserét díjazta Szeged a Magyar Kultúra Napján – az ünnepségen Solymos László alpolgámester azonban azt sem rejtette véka alá: ha továbbra is szeretnénk az európai normáknak megfelelő, színes és értékközpontú kultúránkat megőrizni, van okunk az aggodalomra…..

A Szegedi Tükör 2013. februári száma innen letölthető