Hirdetés

Versenyben népszerűsíti az olvasást a Somogyi

Szegedi hírek | 2013. február 11. 13:08
vetélkedő, olvasás, népszerűsítés, Somogyi-könyvtár
Három megyés olvasási vetélkedőt hirdetett a szegedi Somogyi-könyvtár, amelyben a Dél-Alföld legtöbbet olvasó települését szeretnék megtalálni. Az a település nyer, amelynek lakói egy kétszáz könyvet tartalmazó listáról a vetélkedő időtartama alatt – februárjától július végéig – a legtöbb könyvet olvassák el.

 

A nemes vetélkedést a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, a kecskeméti Katona József Könyvtárral, valamint a Békés Megyei Tudásházzal és Könyvtárral közösen indította el. A versenyen a három megye – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád –  településeinek könyvtárai, valamint olvasóik vehetnek részt. Az a település lesz a nyertes, vagyis a Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése, amelynek lakói egy lakosra számítva a legtöbb könyvet olvassák el a 200 könyvet tartalmazó listáról a vetélkedő időtartama alatt, vagyis februárjától július végéig.

A játékban résztvevő települések minden elolvasott könyv után egy pontot kapnak. A könyv elolvasását az ellenőrző teszt helyes kitöltése igazolja. Az összesített pontszám a települések lélekszámának arányában kerül kiszámításra.

A három megyére kiterjedő játék nyertes településének könyvtára 150 ezer forint értékű könyvvásárlási utalványt kap jutalmul.

A vetélkedőről további részletek itt olvashatnak.

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés