Óriás adventi naptárral jótékonykodnak

Szegedi hírek | 2012. november 29. 21:51
EDF Démász, Szent-Györgyi Albert Rotary Klub, adventi naptár, jótékonykodás
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Óriási adventi naptár számolja vissza a napokat karácsonyig a Klauzál téren. A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub és az EDF Démász közös meglepetése az áramszolgáltató székházának ablakaiban jelenik meg esténként.

A legfiatalabbak is gyűjtenek

A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub mellett a Rotary ifjúsági szervezete, a Rotaract fiataljai és a legfiatalabbak, az Interactosok hagyományos karácsonyi gyűjtését tartják délutánonként fél 5 és fél 7 között a Klauzál téren. Az ünnepi pillanatok „házikisasszonya” Módra Szilvia, a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Iskola 12. osztályos tanulója lesz.

Az EDF Démász és a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub advent idején, a karácsonyt megelőző várakozás időszakában olyan családoknak és szervezeteknek szeretnének örömet szerezni, akiknél az ajándékozás, az önzetlen segítség nem mindennapos vendég. Az adventi naptár számai az áramszolgáltató székházának ablakaiban fénylenek fel esténként. A Klauzál téri épület új díszvilágítása is hozzájárul a város ünnepi készülődéséhez. A különleges, hóesést szimbolizáló fénydíszt jövőbarát, energiatakarékos LED világítás biztosítja akár több ezer üzemórán át.

A nem mindennapi adventi naptár óriás fotóját a Klauzál téren a város karácsonyfája mellett, a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub faházánál állítják fel, ahol az ablakok minden délután 5 órakor nyílnak majd ki. A 24 ablak mindegyike egy-egy támogató százezer forint értékű ajándékát rejti, amelyet a helyszínen a felajánló cég, vagy magánszemély és a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub képviselője ad át a rászoruló családoknak, vagy nehéz helyzetben élő gyermekeket, felnőtteket gondozó szervezetek képviselőjének. A rotaristák még arra is igyekeztek odafigyelni, hogy mindenkinek olyan ajándék kerüljön a karácsonyfa alá, amire leginkább szüksége van. A támogatók felajánlásának köszönhetően az ajándékok között nagy értékű háztartási gép, élelmiszer-, tisztítószer-, iskolaszer csomag és pénzadomány is van. Az ajándékozás pillanatait műsor színesíti a város karácsonyfája mellett, így nemcsak a segítségre szorulók, hanem minden szegedi részesülhet az ünnepi hangulatban.